Nurhak ve Ekinözü’nde teröristlerce iki gün arayla gerçekleştirilen ve 2 askerimizin şehit düştüğü saldırılarla ilgili olarak MHP Elbistan İlçe Başkanı Ramazan Kaya yazılı bir açıklama yaptı. Kaya, açıklamasında terörü ve saldırıyı kınayarak şunları kaydetti; “Öncelikle milletimizin rahmet ve bereketin sağanak halinde indiği mübarek Ramazan Ayı’nı tebrik ediyor, Ramazan Ayı’nın tüm insanlığın affına vesile olmasını diliyorum.
Son günlerde yüce Türk Milleti’nin huzurunu hedef alan menfur saldırılar artış göstermiştir. Milletimiz, komşu ilçelerimiz Nurhak ve Ekinözü’nde meydana gelen iki olayda iki şehit, altı yaralı vermiştir. Şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum.
Milletimiz; bölücü PKK terörü ile tanıştığı 15 Ağustos 1984 tarihinden bu güne kadar geçen sürede hiç bu kadar karamsarlığa kapılmamıştı. Hükümetin geçen yıl ortaya attığı içi boş, ne demek istediği anlaşılmayan açılım safsatası ile birlikte dağdaki eşkıya ile şehir eşkıyaları ve onların uzantısı parti alabildiğine azgın, şımarık, ahlaktan yoksun pervasızca hareket etmekte, yüce Türk Milleti’ne kararlar dayatmakta, özerklik ilan edebilmektedir. Yüce Türk Milleti’ni bu duruma düşürenleri şiddetle kınıyorum.
Bugün hükümetin bütün bu durumlara çözüm bulmaları gerekirken; aciz, çaresiz insan görüntüsü vermekte, vatandaş ile birlikte yakınmaktadır. Şehit ve yaralılar hastaneye geldiğinde iktidar partisi temsilcileri hastaneye gelip eserlerini görmektedir. Hükümete teklifimiz şudur. Çözüm için ne yapmak istiyorlarsa hızla yapsınlar. Onlar aheste davrandıkça olan bu millete olmaktadır. MHP camiası başta olmak üzere tüm milletimizi sağduyulu ve soğukkanlı davranmaya, tahriklere kapılmadan olayların perde gerisini değerlendirmeye davet ediyorum.”