Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

Afşin'in Şehidini 10 Bin Kişi Uğurladı

Hakkari'de şehit düşen Jandarma Uzman çavuş Hakan Çil (24), Afşin'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törende teröre lanet yağarken, Hakan Çil'in kardeşleri ve yakınlarım 'ağlayıp o köpekleri güldürmeyeceğiz, dimdik ayakta duracağız' diyerek şehit Hakan Çil'i son yolculuğuna uğurladılar.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 20 A?ustos 2011 11:28

17 Ağustos 2011 Çarşamba günü Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen askerlerden Afşin’li Jandarma Uzman Çavuş Hakan Çil’in cenazesi Afşin Devlet Hastanesi Morgu’ndan alındıktan sonra Beycehiz Mahallesi Binboğa Sokak’taki baba ocağına getirildi.

“Benim Eşim Kahraman, Aslan O Aslan”

2 ay önce yapılan düğün töreniyle hayatını birleştirdiği eşi Hakan’ı kaybetmenin üzüntüsüyle güçlükle ayakta duran Fatma Çil, evin önünde cenazenin gelmesini bekledi. “Ağlamam. Onlar kalleş. Eşim geliyor” diyerek cenazeyi bekleyen Fatma Çil, cenazenin gelmesiyle birlikte; “Benim eşim kahraman, aslan o aslan. Ben şehit karısıyım” diyerek eşinin Türk Bayrağı’na sarılı tabutuna sarılıp tabutu öptü. Şehidin yakınları tabuta sarılıp ağıtlar yakması yürekleri dağladı

“Hepimiz Şehit Olmaya Hazırız”

Evinde taziyeleri kabul eden şehit babası İbrahim Çil, yetkililere seslenerek; “Bir an önce bu hainlerin yerlerinin tespit edilip bulunması ve bu PKK’nın ortadan kaldırılmasını istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma, ordu yetkililerine rica ediyorum. Bir an önce bu kanın dinmesini, annelerin gözyaşlarının dinmesini istiyorum. Vatanım için gerekirse 5 tane daha oğlum var ve 1’de ben 6 taneyiz. Hepimiz şehit olmaya hazırız. Yalnız sağduyulu olalım. Bu memlekette birlikte yaşadık, bayrağımız bir, vatanımız bir, Kur’anı’mız bir, Allah’ımız bir, peygamberimiz bir. Kimse sağ duyudan ayrılmasın” dedi.

“Askerimiz Görevinin Başında”

Cenaze evinde bir konuşma yapan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ise vatan ve millet olmanın bir bedeli olduğunu belirterek; “Bunun da bugün acı bir örneğini yaşıyoruz. Ateş hepimizin bağrına düşmüştür ama elbette ki esas ateşin düştüğü yer Hakan evladımızın ailesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Ülke olmanın, vatan olmanın, millet olmanın onurunu biz bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Bu toprakları korumak için de gerekirse hepimiz canımızı vermeye hazırız. Demokrasi içinde, hukuk içinde hukukun üstünlüğünü muhafaza ederek masum insanlara zarar vermeden terörü sona erdirmeye büyüklerimiz kararlı. Ve bununla ilgili de emirlerini veriyorlar. Tabi bunlar da ulu orta her yerde söylenecek şeyler değil. Gereken her şey yapılıyor. Kimsenin bir endişesi olmasın. Ama bunu bir kan davası olarak düşünmek deil, bunu hukuk çerçevesi içinde bir infiale sebep olmadan masum insanlara da zarar vermeden gerçek suçluları yakalayıp adaletin tayin ettiği cezayı vermek demokrasilerde devletlerin görevidir. Bunu da hepimiz yapmaya azimliyiz, kararlıyız. Askerimiz görevinin başında. Görüyorsunuz sınır ötesi harekatımız kaç gündür devam ediyor. Ülke içinde çalışmalarımız zaten geceli gündüzlü devam ediyor” şeklinde konuştu.

Şehidin Tutuklu Kardeşine Bakanlıktan Özel izin

Şehit Hakan Çil’in Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, baba ocağında helallik alınmasının ardından tekrar cenaze aracına konularak Afşin Ulu Camii’ne getirildi. Musalla taşına konan şehidin naaşının önündeki fotoğrafı alan kardeşleri ve ağabeyleri fotoğrafı öpüp göğüslerine bastılar. Diğer taraftan Elbistan E Tipi kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan şehidin kardeşi Süleyman Çil de törene katılıp ağabeyini son yolculuğuna uğurlamak istedi. Süleyman Çil’in bu isteiği üzerine hemen Adalet Bakanlığı’ndan irtibata geçildi ve bakanlıktan izin istedi. Bakanlığın özel izniyle cezaevinden çıkan Süleyman Çil, camiye gelir gelmez ağabeyinin tabutuna sarıldı.

Cuma Namazı’nı Şehidin Tabutu Önünde Kıldılar

Naaşın musalla taşına konmasının ardından şehidin kardeşi ve ağabeyleri İrfan, Sefa ve İsmail ile yakınları taziyeleri kabul etti. Taziyeleri kabul eden şehidin kardeşleri ve yakınları ezanın okunmasının ardından Şehit Hakan Uzman Çavuş’un tabutunun önünde Cuma Namazı’nı kıldılar.

 “Ağlayıp O Köpekleri Güldürmeyeceğiz”

Tören boyunca şehidin kardeşleri ve ağabeyleri elleriyle birbirlerine kenetlenip sık sık; “Ağlayıp o köpekleri güldürmeyeceğiz. Dimdik ayakta duracağız, başımızı dik tutacağız. Vatanımız, bayrağımız sağ olsun” diyerek gözyaşı dökmezken, yakınlarından da ağlamamalarını istedi.

Şehidin Eşi Törene Çelenk Gönderdi

Şehit Hakan Uzman Çavuş Hakan Çil’in cenaze törenine Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genel Kurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı gibi birçok kurum çelenk gönderdi. Gönderilen çelenklerden en dikkat çekeni ise şehidin eşi Fatma Çil’in gönderdiği çelenk oldu. Fatma Çil, eşini son yolculuğuna çelenkle uğurladı.

10 Bin Kişi Uğurladı

Cuma Namazı’nın ardından askeri törene geçildi. Törende Şehit Hakan Uzman Çavuş Hakan Çil’in özgeçmişi okundu. Daha sonra Cenaze Namazı kılındı. Namazın ardından Şehit Hakan Uzman Çavuş Hakan Çil’in cenazesi omuzlara alınarak cenaze aracına kondu.

Cenaze mezarlığa götürülürken törene katılan yaklaşık 10 bin kişi şehidin arkasından tekbir getirip PKK’ya lanet yağdırdılar.

Şehit Uzman Çavuş Hakan Çil’in cenaze törenine; Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Cömert, Yardımcısı Jandarma Yarbay Yüksel Eyiol, Afşin Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Taner Manav, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdür Yardımcıları Şeref Karakaya, Ramazan Gülten, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Veysel Ateş, Elbistan ilçe Emniyet Müdür Mehmet Adalı, askeri ve mülki erkan, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.













Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com