Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

Kazalara İsyan Edip Yolu Kapattılar

Çiçek Köyü sakinleri, son zamanlarda ölümlü ve yaralamalı kazaların arttığını gerekçe göstererek Elbistan-Malatya Karayolu'nu trafiğe kapattılar.

Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 23 A?ustos 2011 10:22

Duble yol yapılan Elbistan-Malatya Karayolu’nun içinden geçen Çiçek Köyü’nde son 20 gün ölümlü ve yaralamalı 3 tane trafik kazası meydana geldi. Son olarak 20 Ağustos 2011 Cumartesi günü meydana gelen trafik kazasında Köy Muhtarı Davut Doğan’ın 12 yaşındaki kızı Ceyda Nur Doğan’ın yaralanması üzerine kazaların artmasını gerekçe gösteren Çiçek Köyü sakinleri traktör, kamyonet ve otomobillerle yolu trafiğe kapattılar.

Yolun trafiğe kapatılmasıyla yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, köye gelen Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Karayolları 58. Şube Şefi Hüseyin Özdemir ile jandarma ekipleri yolun ulaşıma açılması için köylüleri ikna etmeye çalıştılar.

Kaymakam Metin Maytalman ve yetkililerden yolda önlem alınması isteyen yetkililer; “Yolun duble yol olmasıyla birlikte araçlar çok hızlı gidiyorlar ve yolda bariyer, üst geçit gibi herhangi bir önlem olmadığı için de kazalar arttı. Yol üzerinde bir tane alt geçit var ama o da çalışmıyor. Bu kazalarda yakınlarımız öldü, ağır yaralandılar. Araçların çok hızlı geçmesinden dolayı yolun karşısına geçmekte zorlanıyoruz. Bu kazaların önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz” şeklinde konuşarak yolu trafiğe açmamak için direndiler.

Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ise, Köy Muhtarı Davut Doğan ve köylülerle görüşerek yolun açılmasını isterken, karayolları Kanunu’na göre yola bariyer bırakılamayacağını, yolun ikinci kat asfaltının yeni tamamlandığını, çizgi ekibinin Elbistan’da olduğunu belirtip yolun çizgilerinin de en kısa zamanda çizileceğini söyledi.

Maytalman ayrıca Bölge Trafik Müdürlüğü’ne yolda sık sık radar uygulaması talimatını verirken, Karayolları 58. Şube Şefi Hüseyin Özdemir’e mevcut alt geçidin bir an önce işler hale getirilmesi için gerekli çalışmalara hemen başlanması ve yolda gerekli önlemlerin en kısa sürede tamamlanması talimatını verdi.

Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman’ın ikna ettiği köylüler, yaklaşık 1 saat süren eylemlerine son verip yolu trafiğe açarken, eylem süresince yolda beklemek zorunda kalan araç sürücüleri ise yollarına devam ettiler.

Diğer taraftan eylemin ardından karayollarına bağlı ekiplerin yolda çizgi çalışmalarına başladığı öğrenildi.

Diğer taraftan Çiçek Köyü’nün bu haklı isyanına Elbistan merkezden de destek geldi. Elbistan’daki vatandaşların çoğu, Çiçek Köyü ile Karaelbistan Beldesi’nde karayoluna günün 24 saati hız ölçümü yapan sabit radarlar bırakılması gerektiğini, bunun da kazaların önemli ölçüde düşüreceğini söylediler.





Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com