Alınan bilgilere göre olay, 28 Ağustos 2011 Pazar günü saat 19.20 sıralarında Elbistan’a bağlı Karahüyük Köyü’nde meydana geldi.
Tarlada Pusu Kurdular
Köydeki kendilerine ait şeker pancarı tarlasını sulayan Aktaş Ailesi, iftara yetişmek için tarlayı sulamayı bırakıp evlerine dönmek üzere traktörler yola çıktılar. İddiaya göre traktörle evlerine dönmekte olan aileye yolun kenarındaki ayçiçeği tarlasının içerisine saklanmış kişi ya da kişilerce ateş açıldı.
Açılan ateş sonrasında Hakan Aktaş (25), Hakkı Aktaş (26), Murat Aktaş (20), Ahmet Ünsal (30), Özkan Aktaş (18), Fatih Aktaş (17) yaralandı. Traktörün kontrolden çıkıp tarlaya girdiği olay sonrasında saldırıyı gerçekleştirilen kaçarlarken, yaralılar da köylüler ve ambulanslarla Elbistan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındılar.
Sevk Edilecekti, Ambulansta Kalbi Durdu
Hastaneye kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Hakan Aktaş ameliyata alındı. Hayati tehlikesi devam eden Hakan Aktaş, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne sevk edilmek üzere ameliyatın ardından hastane önünde bekleyen ambulansa konuldu.
Ambulans yola çıkmaya hazırlanırken Hakan Aktaş’ın kalbi durdu. Ambulanstaki doktor hemen müdahale ederek Hakan Aktaş’a kalp masajı yapmaya başladı. Aktaş, daha sonra ambulanstan indirilerek acil servise alındı ve burada doktorlar Hakan Aktaş’ı kurtarmak için seferber oldu. Aktaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Hakan Aktaş’ın hayatını kaybettiğini duyan ailesi ve yakınları ise hastanede sinir krizi geçirdi.
Tabanca, Av Tüfeği ve Kaleşnikof Kovanları Bulundu
Saldırıyı gerçekleştiren kişileri yakalamak için Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı hemen çalışma başlatırken, saldırının meydana geldiği yer de yapılan incelemelerde çok sayıda kaleşnikof, tabanca ve av tüfeğine ait boş kovanlar buldu.
1 Kişi Tutuklandı, 4 Kişi Aranıyor
Silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişileri tespit etmek için çalışma başlatan jandarma, 23 Ağustos 2011 tarihinde Elbistan merkezde Ceyhan Parkı’nda Karahüyük Köyü’nden B.B. isimli bir kişinin bıçaklanmasıyla sonuçlanan kavga çıktığı, B.B.’yi Aktaş Ailesi’nden bir kişinin bıçakladığı bilgisine ulaştı. Bu nedenle B.B.’nin yakınlarının üzerlerine yoğunlaşan jandarma, aynı aileden 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarmadaki ifadelerinin ardından Elbistan Adliyesi’ne sevk edildi. Hakan Aktaş’ın ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı olayına karıştığı iddia edilen şüphelilerden B.B., planlayarak adam öldürmek suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.
Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında jandarmanın 4 kişiyi daha aradığı öğrenildi.
Diğer taraftan saldırıda hayatını kaybeden Hakan Aktaş’ın cenazesi 29 Ağustos 2011 Pazartesi Karahüyük Köyü’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.


