Yıllardır fakülte hayali kuran, bu hayalin gerçekleşmesi için her yolu deneyen Elbistan için YÖK’ten bir türlü olumlu karar çıkmazken, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Elbistan’a 4 yıl eğitim veren yüksek okul açılması yönünde bir çalışma başlattı.
Senato tarafından hazırlanan dosya YÖK’e gönderildi ve YÖK’ten de Elbistan’a 4 yıllık Uygulamalı Teknoloji Yüksek Okulu açılması yönünde karar verdi. AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın da girişimlerde bulunduğu, AK Parti Gençlik Kolları Kongresi’ne katılmak üzere geldiği Elbistan’da da yaptığı konuşmasında açılacağı mesajını verdiği yüksek okul kararı Elbistan’a sevinçle karşılandı.
“Eğitim Vereceği Binayla İlgili Çalışmalarımız Devam Ediyor”
Gazetemize yüksek okulun açılış süreci hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Karaaslan; “Arkadaşlarımız bir komisyon kurup dosya hazırlayarak çalışmalarını tamamladılar ve Ağustos Ayı içinde YÖK’e Elbistan Uygulamalı Teknoloji Yüksek Okulu açılması için. YÖK’te bunu kabul etti. Eğitim vereceği bina konusunda ise bazı çalışmalar var, ondan sonra açıklama yapmam uygun olur. Yüksek okul kararı yeni çıktığı için bu yılki tercihlerde yer almayacak. Yani eğitim-öğretime bu yıl başlanmayacak. Önce öğretim elemanı alınacak. YÖK’ün bu konuda da belirli kuralları var. Belirli sayıda öğretim elemanı aldıktan sonra öğrenci almak için YÖK’e başvuracağız. İnşallah önümüzdeki yıl hazır olur” dedi.
“Fakülte Önündeki Engeller Yine Geçerli”
YÖK’ün daha önce Elbistan’a fakülte açılmasına sıcak bakmayarak red kararı verdiğini hatırlatan KSÜ Rektörü prof. Dr. Mehmet Karaaslan; “Fakülteye zaten müsaade edilmedi, izin verilmedi. Yani bu görüş yakın zamanda da değişmezdi. Fakültenin reddine sebep olan faktörler halen geçerliydi. Onun için öyle bir fakültenin tekrar gündeme gelmesi pek söz konusu değildi. Onun için yüksek okul olarak müracaat edildi. Bu oldukça güzel bir yüksek okul bize göre. Bizce iyi oldu. Elbistanlı hemşerilerimiz için hayırlı olsun. Elbistan’a yüksek okul açılma kararı Elbistan’a fakülte açılmasının önünü kesmez. Yani onunla bir ilgisi yok. Öyle bir bağlantısı yok, öyle bir bağlantı kurulamaz, öyle bir yorum yapılamaz. Zaten Elbistan’a fakülte açılmasının önündeki engel olan argümanlar yine geçerli” dedi.
“Engellerden Biri, Elbistan’ın Kahramanmaraş’a Olan Uzaklığı”
Bu sözler üzerine Rektör Karaaslan, ‘Peki Elbistan’a fakülte açılmasına engel olan bu argümanlar nelerdir?’ sorusu üzerine şunları söyledi; “YÖK bunu bize bildirmedi, yani bize bir açıklamada bulunmadı. Bize gönderilen yazıda karar dışında başka bir açıklama yok. Ama bizim öğrendiğimiz kadarıyla sebepler nüfus yapısı, Elbistan’ın Kahramanmaraş’a olan uzaklığı. Başka sebepler konuşuldu mu bilmiyorum ama bilebildiğimiz sebepler bunlar. Fakülte kararlaştırılırken bu gibi faktörler göz önüne alınıyor. Nüfus yoğunluğu göz önüne alınıyor. Öğretim elemanının oraya gidip gidemeyeceği, bulunup bulunamayacağı göz önüne alınıyor. Onlar kendilerine göre karar veriyorlar.”