1959 yılından Fransa’da kurulan ve 60 ülkede hizmet veren Timac AGRO Gübre Fabrikası’nın Elbistan’da Bölge Bayiliğini yapan Güngör Ticaret Elbistan Grand Otel’de Çiftçilere yönelik bir ürün tanıtım konferansı gerçekleştirdi. Güngör Ticaret işletme sahibi Tahsin Güngör amaçlarının bölgede tahıl ve meyvecilik alanında verimi daha da yükseltmek olduğunu belirtti.
Düzenlenen Konferansa İlçe Tarım Müdürü Recep Yılmaz, Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, İlçe Tarım Ziraat Yüksek Mühendisi Nuri Gönen ve çok sayıda çiftçi katıldı. Ayrıca çiftçileri bilgilendirmek için Timac AGRO Türkiye Satış Müdürü Hakan Soydanoğlu, Timac AGRO Malatya Bölge Müdürü Erdoğan Gök, Timac AGRO Malatya ATC çalışanları Savaş İzci, Mehmet Şireci, Feridun Hurmanlı ve Yüksek Ziraat Mühendisi Vilda Kaygısız konferansa katıldı.
Konferansta çiftçilere tahıl grubu ve meyvecilikte kullanılan gübreleme hakkında bilgi veren Ziraat Yüksek Mühendisi Vilda Kaygısız ürün yetiştirmede birçok faktörün etkili olduğunu bunların içinde ise doğru gübreyi kullanmanın etkisinin önemli olduğunu vurguladı.
Kaygısız, Elbistan iklimine yakın olan Malatya ve Konya Ereğli’de tahıl üretiminde yaptıkları denemeler sonucunda dönümde ortalama 300 Kg bir artışın olduğunu belirtti.
Konferans Ziraat Yüksek Mühendisi Vilda Kaygısız’ın katılımcılara sinevizyon eşliğinde tahıl ve meyvecilik grubunda kullanılması gereken gübreleme işlemlerini anlatması ile son buldu.
