Özellikle bayanların spor yapmaları ve sağlıklı zayıflamaları için bayan kadrosunu güçlendiren SSEM, Step-Aerobik öğretmeni Sevtap Çapa ile anlaştı.
Haki Dudu ile Elbistan’daki spor eksikliğini gidermek için yeni bir dönem başlatan SSEM özellikle bayan müşterileri için bayan personellerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Step-Aerobik öğretmeni Sevtap Çapa ile anlaşmaya vardıklarını belirten İşletme Sahibi Haki Dudu bayanların daha güvenilir ve hijyenik bir ortamda sağlıklı spor yapmaları için tüm alt yapıyı oluşturduklarını söyledi.
Dudu, “Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde SSEM’de yeni bir dönem ile çalışmalara başladık bizlerde bu kapsamda özellikle bayan müşterilerimiz için bayan kadromuzu güçlendiriyoruz. Bunun için bu gün Step-Aerobik öğretmeni Sevtap Çapa ile anlaştık. Bayan müşterilerimizin daha güvenilir ve hijyenik bir ortamda sağlıklı spor yapmaları için tüm alt yapıyı oluşturduk” dedi.
Step-Aerobik konusunda bilgiler veren Step-Aerobik öğretmeni Sevtap Çapa ise hem fiziksel hem de psikolojik olarak rahatlamak isteye bayanları SSEM bekliyoruz dedi.
Çapa sözlerine şu şekilde devam etti, “Ben Kırıkkale Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Daha önce Halk Eğitim Merkezlerinde yine bu konuda dersler verdim. Step-Aerobik hem bedensel olarak hem de psikolojik olarak insanı rahatlatmaktadır. Özellikle evde bunalan ev hanımlarının günlük yaşam stresinden uzaklaşarak keyifli bir ortamda zayıflayabilirler. Step-Aerobik kalori yakmak ve kilo kaybını gerçekleştirmek dışında şu faydaları vardır, Kalbi güçlendirmek, Akciğeri güçlendirmek, Stresi gidermek, Uzun süreli çalışmalarda kas kitlesini arttırmak, Harcanan enerji düzeyini arttırmak.
Aerobiğe ve stepe yeni başlayanlar için haftada 3 kez bölüm başına 20-30 dakika egzersiz yapılmalıdır. Aerobik ve step hareketlerini rahatlıkla yapabiliyorsanız haftada 4 kez ve süreyi 30 dakikanın üstüne çıkartabilirsiniz.sağlık yönünden bir probleminiz yoksa step ve aerobiği haftada 5 kez ve 45 dakikanın üstüne çıkabilirsiniz. Bu hareketleri yaparken sakatlıkları önlemek için yürüyüş ,bisiklet gibi egzersizleri ısınmak için yapabilirsiniz” dedi.