6 Kasım Pazar günü Kurban Bayramı’nın birinci gününde gerçekleştirilen resmi bayramlaşma programı saat 12.00’de Elbistan Öğretmenevi’nde başladı. Bayramlaşma programına katılan MHP Kahramanmaraş Milletvekili, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Garnizon Komutanı Binbaşı İsmet Korkut, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Faruk Benli, daire amirleri, belde belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar birbirleriyle kucaklaşıp bayramın güzelliğini birlikte yaşadılar.
Burada sırasıyla Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Milletvekili Mesut Dedeoğlu ile Kaymakam Metin Maytalman birer konuşma yaparak halkın bayramını kutladı. Belediye Başkanı Durmuş Küçük konuşmasında bayramın hayırlara ve güzelliklere vesile olması temennisinde bulunarak, Elbistan halkının bayramını kutladı.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu tüm Elbistan halkının bayramını kutlayarak; “Bu bayram değişik bir program uyguladık ve bu bayramda eşim ve çocuklarımla birlikte Elbistan’dayız ve Allah nasip ederse bayramın dört günü de başta Elbistan olmak üzere kuzey ilçelerde geçireceğiz. Burada bulunmaktan ve bu bayramda sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. Allah’tan nice bayramlar diliyorum sağlıklı ve sıhhatli. Ülkemizin birlik ve beraberliği içerisinde, ekonomimizin tam refah seviyesine çıkmasını temenni ediyorum” dedi.
Kaymakam Metin Maytalman ise konuşmasında birlik beraberlik ve kardeşliğe vurgu yparak şunları söyledi; “Bayramlar; yardımlaşmanın, dayanışmanın, sevginin, saygının ön plana çıktığı nadide günlerdir ve bizim de 1071’den beri Anadolu’da milletimizin tüm unsurlarıyla birlikte oluşmuş bir kardeşliğimiz, bir birlikteliğimiz var. Bu bayramın, bu kardeşliği daha ileri seviyeye götürmesini diliyorum. Elbistan için, milletimiz için, tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
Konuşmaların ardından Elbistan Öğretmenevi’ndeki bayramlaşma programına katılanlar yürüyerek Elbistan Polisevi’ne geçtiler. Burada Emniyet Müdür Vekili Emniyet Amiri Önder Karakuş tarafından karşılanan Kaymakam Metin Maytalman ile beraberindekiler emniyet mensuplarıyla bayramlaştı.
Davetlilere çeşitli ikramlar yapılmasının ardından protokol ve vatandaşlar Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı’na geçildi. Burada İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İsmet Korkut tarafından karşılanan protokol üyeleri ve vatandaşlar, jandarma Elbistan Askerlik Şubesi personeli ile askerlerle bayramlaştılar.
Herkesin birbirini kucakladığı bayram coşkusu, Elbistan Huzurevi’ni içine aldı. Jandarmanın ardından huzruevine geçen Kaymakam Maytalman ile beraberindekiler huzurevi sakinleriyle bir araya geldi, onlarla dertleşip sohbet etti. Ziyarette Kaymakam Maytalman başta olmak üzere tüm kurum amirleri huzurevi sakinleriyle yakından ilgilendi, onlarla sohbet etti, herhangi bir sıkıntılarının, isteklerinin olup olmadığı sordu.
Bayramda hatırlanmanın mutluluğunu yaşayan ve mutlulukları gözlerine yansıya huzurevi sakinleri kendilerini ziyarete gelenlere teşekkür etti. Huzrevinden sonra Elbistan E Tipi kapalı Cezaevi’ne geçildi. Burada cezaevi personeli ile tutuklu ve hükümlülerle bayramlaşıldıktan sonra resmi bayramlaşma programında son durak yine her zaman saygıyla, minnetle andığımız aziz şehitlerimizin aileleri oldu.
İlçe protokolü ilk olarak 11 Temmuz 1993 tarihinde Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde şehit olan Piyade Komando Er Mehmet Akkan’ın ailesini ziyaret etti. Burada şehit babası Mustafa Akkan ile bir süre sohbet eden Kaymakam Maytalman, şehit babasına bir istekleri olup olmadığını sorarak; “Devletimiz her zaman sizlerin yanındadır” dedi.
İlçe Müftüsü Abdussamet Pat’ın Kur’an-ı Kerim okumasının ardından Kaymakam Metin Maytalman ve beraberindekiler evden ayrılırken, şehit babası Mustafa Akkan Maytalman ve beraberindekilere teşekkür etti.
Maytalman ve beraberindekiler daha sonra 5 Aralık 1993 tarihinde Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde şehit olan Piyade Er Abdulkadir Yetişken’in ailesini ziyaret etti.
Müftü Abdussamet Pat’ın Kur’an-ı Kerim okuduğu ziyarette Kaymakam Maytalman Şehit Babası Kemal Yetişken ile sohbet edip her zaman yanlarında ve kapılarının kendilerine sonuna kadar açık olduğunu belirtirken bir isteği olup olmadığını sordu.
Ziyaret sırasında odaya giren şehidin 2 küçük yeğeni odadakilerin tek tek elerini öpüp bayramlarını kutlarken, Kaymakam Metin Maytalman ve Garnizon Komutanı Binbaşı İsmet Korkut verdikleri bayram harçlıklarıyla şehidin yeğenlerinin yüzlerini güldürdü. Şehit babası Kemal Yetişken ise Kaymakam Metin Maytalman ve beraberindekilere teşekkür etti.
Herkesin birbirini kucakladığı bayramlaşma programı, şehit ailesi ziyaretleriyle son buldu.