Elbistan’ın doğusuna yapılması planlanan OSB’nin yerinin yanlış olduğu öne sürüldü. Afşin ve Göksun’da faaliyet gösteren 17 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, konuya ilişkin hazırladıkları mektupla, OSB’nin Elbistan, Afşin, Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinin de faaliyetlerde bulunabileceği bir yerde yapılmasını istediler.
Afşin Kent Konseyi Başkanı Mevlüt Taşkale, Göksun kent Konseyi Başkanı Seyfullah Beyazıt, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Göksun Ziraat Odası Başkanı Selim Yüce, TEMA Vakfı Afşin Temsilcisi Adem Gündoğar, Afşin Şoförler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, Göksun şoförler Odası Başkanı İsa Güngör, Afşin Baro Temsilcisi Avukat Murat Bozkurt, Afşin Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahadır Yaşar, Göksun Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Abacı, Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlyas Sarı, Afşin Kafkas Kültür Derneği Başkanı Adnan Özdemir, Göksun Kafkas Kültür Derneği Başkanı Bedri Doğuç, Göksun Gönül Dostları Derneği Başkanı Bahadır Polat, Afşin Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kurt, Göksun Esnaf Odası Başkanı İlhan Köroğlu’nun imzasını taşıyan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve Kahramanmaraş milletvekillerine gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi; “Afşin ve Göksun ilçelerinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak bölgemize yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi, Bölge Hastanesi ve Fakülte Kampüsü çalışmalarını yakından takip etmekteyiz. Bölgemize yapılacak büyük yatırımlarda daha genel ve daha büyük düşünmenin getireceği sosyoekonomik ve kültürel faydaların Afşin, Elbistan, Göksun, Ekinözü ve Nurhak bölge halkı menfaatine olacağına olan inancımız tamdır.
Bu sebepledir ki, Organize Sanayi Bölgesi'nin hangi alana yapılması gerektiği ile ilgili tartışmalarda ‘Küçük olsun benim olsun’ mantığına karşı durarak, bölgesel düşünmenin faydalarını, bölge kamuoyu başta olmak üzere, siyasetçilerimizi ve bakanlık yetkililerini bilgilendirme gayreti içerisindeyiz.
Yer olarak Afşin, Göksun ve Ekinözü İlçelerine çok uzak Elbistan İlçesinin doğu bölgesi uygun görülmüştür. Organize Sanayi Bölgesi'nin yer belirleme çalışmalarında, diğer Kuzey İlçelerin maalesef görüşleri dikkate alınmamıştır. Yatırım yapacak iş adamları için son derece önemli olan çevre İl ve İlçe merkezlerine ulaşım kolaylığı dikkate alınmamıştır. Yapılması Planlanan Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak olan Duble yolun Göksun İlçesinden geçmesi, Sarız ve Tufanbeyli İlçelerinin yakınlığı göz önünde bulundurulmamıştır. Seçilen alan, kuzey ilçeleri kamuoyunda aylardan beri şiddetle eleştirilmektedir.
EÜAŞ yatırımları nedeniyle verimli tarım arazileri istimlak edilen Afşin için ayrıca önem arz etmektedir. Afşin, Göksun ve Ekinözü halkı için Organize Sanayi Bölgesi yer seçiminin ilçelerimizin ekonomik istikrarında son derece önemli olduğunu ve yer konusunda bir ilçenin değil, beş ilçe halkının yararı gözetilerek bölgesel düşünülmesi gerektiği inancındayız.
Sivil Toplum Kuruluşları olarak, adı üstünde Organize Sanayi bölgesinin Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Göksun İlçelerinin ortasında bir alana yapılması Kahramanmaraş kuzey bölgesinin ekonomik kalkınmasını sağlayacaktır. Sayın Başbakanımızdan, Milletvekillerimizden ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinden bu yanlıştan dönülmesi için destek istiyoruz.”