">

       
    Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

"Emeklinin 1 Yılda Aldığını, Milletvekili 1 Ayda Alıyor"

Emekli milletvekillerine yapılan yüksek zama ilişkin yazılı bir açıklama yapan HAS Parti Elbistan İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Necmeddin Arslan, yapılan düzenleme ile bir emeklinin 1 yılda alacağı parayı emekli vekilinin 1 ayda alacağını belirterek; "Bu adalet mi?" diye sordu.

Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 27 Aralyk 2011 10:30

HAS Parti Elbistan İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Necmeddin Arslan, TBMM’de gece yarısı verilen önergeyle emekli milletvekillerine yüksek oranda zam yapılmasına tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan Arslan, ‘şafak operasyonu’ dediği emekli vekillere zam yapılmasına şu sözlerle tepki gösterdi; “Türkiye’mizde gelir dağılımı maalesef çok çarpık ve dengesizdir. Bunun yanı sıra ekranlarda, basında bir de görürüz ki büyüme hızımız 9.6, kişi başına gelir dağılımızı 11 bin dolar. İşte bunu gören, duyan vatandaşlar tellallık yaparlar ‘duymadın mı?’ diye. Gelin şu tabloya bir göz atalım. Milletvekili maaşı 11 bin TL, cumhurbaşkanı 17 bin TL, TBMM eski bürokratlarının maaşı 5 bin 400 TL. Bunlara bir ay tek, ikinci ay çift maaş uygulanır. Emekli vekil maaşı 5 bin 600 TL iken 23 Aralık 2011’de bütçe oylamasının bitiminde sabaha karşı alınan kararla, yüzde 43 zamla 8 bin TL’ye çıkartılır. Ben buna şafak operasyonu diyorum. Kocası ölmüş bağ-kur emeklisine 325 TL, bağ-kur emeklilerine 500-700 TL, memur emeklilerine 1100 TL maaş verilirken, bağ-kurluya, memura yüzde 5-6 zam yapılırken, aylarca reklam yapanlar yüzde 43 zam yaparak sessizce işi bitirdiler. 4 Ocak 2012’ye kadar tatile ayrıldılar.

Muhteremler, ben çok kazananın karşısında değilim. Ama bu maaşlar halkın, milletin vergileridir. Bağ-kur emeklisinin bir yılda aldığını bir emekli vekil bir ayda alırsa bu hakka, adalete sığar mı? Değerlendirmeyi de, ilave edilecek duygu ve düşünceleri de siz değerli halkıma bırakıyorum.”

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com