10 Ocak çalışan gazeteciler Günü nedeniyle Türk Eğitim-Sen Elbistan Temsilcisi Musa Demir yazılı bir açıklama yaparak gazetecilerin gününü kutladı.
Demir, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Basının; gücünü halktan alarak, tarafsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif bir anlayışla yansıtma, kurumlarla bireyler arasındaki bilgi akışını sağlama, toplumun çıkarlarını koruma, toplumu eğitme ve aydınlatma gibi çok kapsamlı ve anlamlı görevleri vardır.
Doğru haber verme, objektiflik ve özel hayata saygı, basın çalışanlarımızın vazgeçilmez düsturları olmalıdır. Basın mensuplarımızın görevlerini ifaa ederken bu değerlere hassasiyet gösterdiklerine gönülden inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, gece-gündüz, yaz-kış demeden, çok zor şartlar altında sadece gerçeklerin peşinden koşan ve toplumu aydınlatmak adına her türlü güçlüğe göğüs geren özverili bir şekilde hizmet eden başta Elbistan basının ve değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler kutluyorum.”