6 Ocak 2012 Cuma günü akşam saatlerinde Yeşilyurt Mahallesi’ndeki evine dönen A.Y., içeri girdiğinde yerde ayak izlerini görünce eve hırsız girdiğini anlayarak yaptığı kontrollerde evinde bulunan iki adet pantolon ile iki adet montun çalındığını fark etti.
A.Y.’nin durumu polise bildirmesi üzerine polis hırsız ya da hırsızları yakalamak için bir çalışma başlattı.
İlçemizde meydana gelen bir diğer hırsızlık olayı ise Battalgazi Mahallesi’nde M.Y.’nin deposunda yaşandı. Pazarcılık yaparak geçimini sağlayan M.Y., bir gün önce deposuna bıraktığı yaklaşık 300 kilo kestanesini 7 Ocak 2012 Cumartesi günü sabah saat 07.00 sıralarında depoya geldiğinde kestanelerin çalındığını fark etti.
Yapılan incelemede hırsızların depoya pencereden girdiği anlaşılırken, olayla ilgili inceleme yapan polis ise hırsız ya da hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.