Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

Köy ve Beldelerden Merkeze Göç Artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne (ADNKS) göre 2011 yılı nüfus rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre köy ve beldelerden merkeze göç artıyor. 2010 yılında 137 bin 283 olan Elbistan'ın toplam nüfusu, 2011 yılında yüzde 1,2'lik artışla 139 bin 46'ya yükselirken, 2010 yılında 48 bin 388 olan köy ve beldelerin toplam nüfusu, yüzde 3,5 oranında düşerek 46 bin 660'a geriledi.

Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 30 Ocak 2012 09:52

TÜİK, Türkiye’nin 2011 yılı nüfusunu açıkladı. Açıklanan rakamlara göre 2010 yılında 88 bin 895 olan Elbistan’ın merkez nüfusu 2011 yılında yüzde 3,9’luk bir artışla 92 bin 386’ya, köy ve kasabalarla birlikte 2010 yılında 137 bin 283 olan Elbistan’ın toplam nüfusu ise yüzde 1,2’lik bir artışla 139 bin 46’ya yükseldi.

Köy ve Beldelerin Nüfusunda Düşüş Var

TÜİK’in ADNKS verilerine göre açıkladığı rakamlara bakıldığında Elbistan şehir merkezinin nüfusu artarken, köy ve beldelerin nüfusları geriliyor. 2010 yılında ilçeye bağlı 9 beldenin toplam nüfusu 25 bin 690’ken, 2011 yılında bu rakam 1386 düşüşle 24 bin 304’e geriledi.

Beldeler içinde nüfusu en çok gerileyen belde 3 bin 341’den 2 bin 989’a düşen Doğan beldesi oldu. Nüfusunda en az düşüş yaşanan belde ise 2 bin 420’den 2 bin 403’e gerileyen Izgın Beldesi oldu.

Köylerin nüfusunda da düşüş yaşanıyor. İlçemize bağlı 69 köyün toplam nüfusu 2010 yılında 22 bin 689’ken 2011 yılında 22 bin 356’ya geriledi. Köylerin nüfuslarının tamamına yakınında düşüş varken, Çiçek Köyü’nün nüfusunda yine geçen yıllara oranla ciddi artış var. 2010 yılında 2 bin 711 nüfusu bulunan Çiçek Köyü’nün nüfusu 2011 yılında 2 bin 880’e yükseldi. Çiçek Köyü bu nüfusuyla Büyükyapalak, Söğütlü, Izgın, İğde, Demircilik, Bakış ve Akbayır Beldeleri’ni geride bıraktı. Rakamlara göre nüfusu 100’ün altında olan 23 köyümüz bulunurken, 69 köy içerisinde nüfusun en düşük olan köy ise 21 nüfusu ile Yapılıpınar Köyü.

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com