Enerji ve Güç, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri olmak üzere 3 bölümden oluşacak Elbistan Teknoloji Fakültesi’nin nereye yapılacağı henüz netlik kazanmazken, İğde Belediye Başkanı Hüseyin Marangoz ve Kalealtı Köyü Muhtarı Kenan Karaduman’dan fakülte için arsa önerisi geldi. Bir basın toplantısı düzenleyen Marangoz ve Karaduman, Kalealtı Köyü sınırları içerisindeki Ekinözü Yol Kavşağı’nda bulunan, mera, hazine ve tescilli arazilerden oluşan 2 bin 400 dönümlük birbirine bitişik 3 parselin fakülte için çok uygun olduğunu belirterek, fakültenin bu arsa üzerine inşa edilmesini önerdiler.
Fakültenin Elbistan’a yapılacak en önemli yatırımlardan biri olduğunu söyleyen İğde Belediye Başkanı Hüseyin Marangoz, fakültenin Elbistan'a kazandırılmasında katkılarından dolayı AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’a teşekkür ederken, fakültenin gelişimin ve değişimin öncüsü olacağını söyledi.
Marangoz; “İnşallah fakültemiz kurulduğu zaman Elbistan ve bölgemizde olumlu yönde çok değişiklikler olacaktır, faydası olacaktır. Bir eğitimci olarak bunun bir elzem olduğunu, çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tabi bunu uzun vadede düşündüğünüz zaman fakültenin yer seçimi de çok önemli. Gerek sosyal yönden, gerek ekonomik gerekse de kültürel yönden fakültemizin bu bölgemize, Kahramanmaraş’ımıza, ülkemize çok güzel faydası olacağına inanıyorum ve Cenab-ı Allah hayırlara vesile eder inşallah. Kalealtı Köyü Muhtarımız Sayın Kenan Karaduman ile bu konuyu değerlendirdik ve burada devlete ait olan, atıl durumda olan 3 parsel yer var. Tescil harici olan, mera olan ve hazine olan yerler. Bunlar birbirine bitişik nizam ve anayola cephesi olan bir yer. Arsa, Elbistan’ın Kalealtı Köyü sınırları içerisinde olan 456, 626 ve 628 numaralı parsellerdir. 456 numaralı parsel arsa mera ve 214 dönüm. 626 numaralı parsel halihazır arazi, tescil harici olan bir arazı ve tasarrufu devlete ait, zemin olarak çok güzel ve atıl durumda olan arazi. 628 numaralı parsel ise 852 dönüm. Toplam 2 bin 400 dönüm arazi var burada. Bir fakültenin kurulması için gerekli olan arazi.
Tabii ki burası, bu bahsettiğimiz yer, Elbistan, Afşin, Ekinözü ve Göksun’un kesişme noktası. Ana yola cephesi olmasından dolayı da hem ulaşım açısından hem de bölgenin gelişimi açısından çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Tabi fakültenin kurulum ve inşaat aşamasında maliyetlerin yarı yarıya indirilmesi noktasında da çok faydası olacağını düşünüyoruz. Çünkü bu bahsettiğimiz yerde hem elektrik hem su sıkıntısı yok. Elektriği olan, inşaat yapımına hazır olan bir bölge. İnşallah öncelikle nereye kurulursa kurulsun hayırlısını nasip etsin ama bu bölgeye yapılırsa çok daha iyi olur diye düşünüyoruz.
Bu tip tesislerin kurulmasında en önemli faktörlerden bir tanesi de ulaşım. Sayın Mahir Ünal’ın katkılarıyla Göksun-Elbistan Karayolu’nun duble yol yapılacağını ve programa alındığını da biliyoruz. Bir anlamda burası Turgut Özal Tıp Merkezi gibi olacak. Güneydoğu’nun araçları yarın bir gün bu güzergâhı kullanacaklar ve buraya Türkiye'nin her yerinden öğrenci gelecek. Bunların barınma, ulaşım sorunu olacak. Uzun vadede düşündüğümüz zaman Elbistan’ın trafiğine de çok katkısı olacağını düşünüyorum. Buraya 10-20 bin tane öğrencinin geldiğini ve fakültenin de Elbistan’ın merkezinde olduğunu düşünürsek Elbistan’da büyük bir trafik sorunu yaşanacaktır ama ana yol üzerinde olduğu için böyle bir sorun yaşanmayacaktır” dedi.
Kalealtı Köyü Muhtarı Kenan Karaduman ise fakültenin köy sınırları içerisinde arsa üzerine yapılması halinde köy muhtarlığı ve halkı olarak ellerinden gelen destek ve yardımı yapacaklarını söyledi.
