Elbistan Belediye Başkanı Avukat Durmuş Küçük, bir basın toplantısı düzenleyerek yapılan çalışmaların bir değerlendirmesini yapıp yeni projeler ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
“Kenar Mahallelerde Dahi Temizlik Çalışması Yapıldı”
Kış mevsiminin bu yıl diğer yıllara oranla yoğun geçtiğini belirten Küçük; “Uzun süredir kamuoyunu bilgilendirme toplantısı yapamamıştık. Kış sezonu neredeyse bitmek üzere olması nedeniyle yapılan çalışmaları değerlendirmek istedik. Aynı zamanda önümüzdeki yaz döneminde yapacağımız hizmetleri halkımız ile paylaşmak istedik. Kış şartları bilindiği üzere çok yoğun geçmiştir. Yaşadığımız kış mevsimi geçirdiğimiz kışlara benzemedi. Ben bu vesile ile çok yoğun geçen kış şartlarında, özveriliyle çalışan değerli belediye personeli arkadaşlarıma basın aracılığıyla teşekkür ediyorum. Şehir giriş çıkışlarımız bu zamana kadar hiç temizlenmemişti ama bu kış temizliği yapılmıştır. Kenar mahallelerde dahi özverili çalışmalar neticesinde gerekli tüm temizlik çalışmaları yapılmıştır” dedi.
“Biri Kar Temizleme Olmak Üzere 5 Yeni Araç Daha Alıyoruz”.
Göreve geldikleri günden bu yana araç parkını geniş tutmak ve güçlendirmek adına araç takviyeleri yapmaya çalıştıklarını, bu kapsamda da 27 civarın araç aldıklarını belirten Küçük, araç alımlarına devam ettiklerini söyledi,
Küçük; “Kış şartlarında önemli bir hizmet verecek kışlık araçlarının alımı noktasında görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerimiz neticesinde 5 yeni aracımızı filomuza kattık. Bunun müjdesini de vermek istiyorum. Bunlardan bir tanesi önünde bıçak bulunan arkasında tuzlama sistemi olan ulusal düzeyde bir araçtır. Bununla beraber yine üç adet kamyon, iki adette iş makinesi alıyoruz. Yeni iş makinelerimiz önümüzdeki kış mevsiminde üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirecektir. Böylece bizim dönemimizde araç sayımız 33 kadar çıkmış olacaktır. Bu müjdesini de değerli Elbistanlı hemşerilerim ile paylaşmak istedim. Bu kış bazı arkadaşlarımızda çeşitli pratik çözümler bulmuşlardı. Bunlardan bir tanesi olan gübre atma makinesi ile tuzlama çalışması yapıldı. Bu nedenle değerli personelime tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
“Başarılı Olduğumuz Tartışmasız”
Bir belediye başkanının Elbistan Belediyesi’nin çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu da ifade eden Küçük; “Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında komşu bir belediye başkanımız bizim başarımızla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Acaba neden? Başarılı olduğumuz tartışmasız. Bizim başarımız kendimiz ve arkadaşlarımızın yetenekleriyle kabiliyetlerinden gelmektedir buda kısa sürede gelen başarının tartışmasız göstergesidir. Çalışmalarımızın örnek gösterilmesi de bizi memnun ediyor” dedi.
“Kredinin 7 Milyon Euro’sunu İade Ettik”
Elbistan Belediyesi’nin 2007-2008 dönemi bütçesinin 16 milyon TL olduğunu, kendileri göreve geldikten sonra belediye bütçesinin ciddi bir artışla 44 milyon TL’ye çıktığının altını çizen Belediye Başkanı Durmuş Küçük; “2008 yılı bütçesinde aslında çok fazla yer tutmayan ama şartlı olarak sadece kaynak suyunun irtifa merkezlerinin yapılması ile anlaşmanın 60 kilometre olmasına rağmen bizler 98 kilometre tatbik ettik. Buna yönelik bizim bütçemizde fazla yer tutmayan dünya bankasını kredisi talep edilmiştir. 2008-2009 yılında su şebekesi için kullandığımız paranın 7 Milyon Euro’sunu çok yüksek faizli olduğu için hemen iller bankasına iade ettik. Bir kere hiç kullanmadık. Bu paranın 5 Milyon Euro’sunu şartlı olduğu için yani başka yerde kullanamayacağımız için 98 kilometrelik su şebekesinin tatbikinde kullandık. 2009’da kullandığımız bu parayı hemen ödemeye başladık kendi öz kaynaklarımızla. 2010-2011 yılında 1,5 milyon Euro’sunu geri ödedik. 3,5 milyon Euro kadar bir kredi kullanmış oluyoruz. Bunun da 400 bin Euro’sunu bloke ettik ve bizim 44 Milyon TL’lik çok az bir kaynak tutan parayı 2009 yılında şartlı olduğu için sadece ana su borularının değiştirilmesinde kullandık. Ben bu açıklamayı mecbur kaldığım için yapmak zorunda kaldım, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için” dedi.
“Asfalt Çalışmamız Tam Gaz Devam Edecek”
Bütçenin katlanarak artmaya devam edeceğini belirten Küçük; “Bunun birçok ölçümleri var verileri var. Kaynağımız arttığı için belediye bünyemizde 500’e yakın yeni insanımızı istihdam etmekteyiz. Kaynağımız arttığı için 32-33’e yakın araç satın almaktayız. Kaynağımız arttığı için her yıl 100 kilometre sıcak karışımlı asfalt yapmaktayız. Önümüzdeki yaz asfalt çalışmamız tam gaz devam edecektir. Bundan değerli hemşerilerimin hiçbir tereddüdü olmasın. En az geçen yıl kadar asfalt yapacağız. Asfalt çalışmamızda ki yol haritamızı da şimdiden söylemekte bir mahsur görmüyorum. Bahçelievler Mahallemizden başlayarak, Esentepe ve Battalgazi Mahallerimizin geri kalan kısımları ve diğer mahallerimiz olmak üzere asfalt çalışmalarımız devam edecektir. Deyim yerinde ise bizim dönemimizde asfaltsız cadde ve sokak bırakmayacağız. Yoğun kış şartlarını geçirdiğimiz şu günlerde uyguladığımız asfaltlarda bozulma neredeyse sıfır. Çünkü ben her gün arabayla şehrimizi iki kez gezerim. Eskimiş olan bazı asfaltlarımızda su toplanmalarından dolayı bozulma var onu da münferit olarak kabul etmemiz gerekir. Bizim bir haftalık çalışmalarımız bozulan yerleri kısa zamanda eski haline getirir” dedi.
“Tarihimize Yakışır Bir Kültür Sarayı Yapacağız”
Yeni hal binası için çalışmaların devam ettiğini, içerisinde her biri 77 metrekare genişliğinde 50 dükkanın bulunacağını ve inşaatın su basmanını tamamladıklarını söyleyen Küçük, Elbistan halkına bir de müjde verdi, Elbistan’ın en önemli ihtiyaçlarından bir olan kültür merkezinin müjdesini.
Küçük; “Irmağımızın kenarında 7 dönümlük bir arsa üzerine ki, bu arasının belediyeye maliyeti sıfırdır imar çalışmaları nedeniyle. Buradan arsa sahiplerine de teşekkür ederim. Hz. Mevlana Kültür Sarayı’nın temelini atacağız Mart ayında şimdiden müjdesini vermek isterim. Muazzam bir proje ile Türkiye’de olmayan özgün bir kültür sarayı kuracağız. Yaz sezonunda da kaba inşaatını bitirmek istiyoruz. Artık halkımızı toplantılarımızı ‘şu salonda mı yapsak, bu salonda mı yapsak’ gibi sıkıntılardan inşallah kurtaracağız. Yeri çok güzel, şehir merkezinde, Ceyhan ırmağına yakın ve çok güzel bir çalışma olacak inşallah. İçerisinde bir büyük devasa salon, önünde araç parkı, güzel bir yeşil alanı olan, 2 tane kafeteryası olan, mescidi, abdest alma yerleri olan, tarihimize yakışır muhteşem bir dış görünümü olan kültür sarayının müjdesini Elbistanlı hemşerilerime vermek istiyorum” dedi.
“Büyük Park için DOĞAKA’dan 428 Bin TL Kaynak Aldık”
Ceyhan Nehri’nin doğduğu yer olan Pınarbaşı’na büyük bir park yapmak için proje hazırladıklarını ve projenin DOĞAKA tarafından başarılı bulunarak desteklenmeye layık görüldüğünü de söyleyen Küçük; “Ceyhan Kaynağı’nda bir büyük park alanımız var, yaklaşık 140 dönüm. Bizler DOĞAKA’ya başvurduk ve DOĞAKA tarafından projemiz kabul edilerek 428 bin TL kaynağımızı aldık. Bu vesileyle desteklerinden dolayı Sayın Kahramanmaraş Valimiz Şükrü Kocatepe’ye ve DOĞAKA’ya teşekkür ederiz. 428 bin TL bizim için büyük bir kaynak. Bu alan ne kadar büyük olursa olsun bizler bu kaynakla o alanda güzel bir park çalışması yapacağız. Tabi eğer yapabilirsek küçük bir minyatür araştırması yapıyoruz ve onu da kendi öz kaynaklarımızla bu projeye adapte etmek istiyoruz” dedi.
“Yeni İmar Planı Bitmek Üzere”
Göreve geldikleri günden bu yana yeni imar planı üzerinde çalıştıklarını söyleyen belediye Başkanı Durmuş Küçük; “Göreve geldiğimiz günden bu yana kadar imar planı üzerinde araştırma ve çalışmalar yapıyoruz. Bunun için önce halihazır düzenledik. Bunun ardından da inşallah imar planımız da Mart Ayı’nda Mart Meclisi’ne yetişecek ve Nisan Ayı’nda da uygulamalı imar planımızı kamuoyuna yoğun bilgilendirmelerden sonra imar planı çalışmamızı tamamlamak istiyoruz. Elbistan’ımız yeniden çevre yerleşim alanları için cazibe merkezi haline gelmiştir doğru uygulamalarımız ve anlayışlarımız neticesinde. Bunu neye dayanarak söylüyoruz? Biz göreve geldiğimizde Elbistan’ın resmi nüfusu 82 bin 200 idi. 2,5 yıl sonra nüfusumuz 10 bin 180 artarak 92 bin 380’e çıktı. Oysaki bu artış geçmiş yıllarda 6-7 yıla tekabül ediyor. Bizim imar planı çalışmamız elzem ve kaçınılmazdı. Yeşil alanların artırılması, güzel bir şehircilik anlayışı ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için imar planı lokal tedbirlerle değil genel tedbirlerle muhakkak değiştirilmesi, yeni imar planının hazırlanması kaçınılmaz olduğu için göreve geldiğimiz günden bu yana başlattığımız imar planı çalışmasının sonuna yaklaşmış bulunuyoruz” dedi.
Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük son olarak İMKB Gazi Mustafa Kemal Lisesi civarında Söğütlü Çayı üzerine 50 metre uzunluğunda köprü yapacaklarını, köprünün Elbistan’ın en uzun köprüsü olacağını ve köprünün ayakları için de sondaj çalışmalarının başladığını sözlerine ekledi.