8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle CHP Elbistan Kadın kolları Başkanı Mehtap Özpolat bir basın toplantısı düzenledi. CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Doğuç ile Elbistan Kadın Kolları Üyeleri’nin de katıldığı basın toplantısında Özpolat, ülkemizde kadınların yerini rakamlarla açıkladı.
Kadına yönelik şiddete de dikkat çeken Özpolat, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Bu yıl, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün 102. yılı. Aradan geçen süre içerisinde dünyada ve ülkemizde kadın hakları konusunda önemli gelişmeler olmuştur. Ancak üzülerek ifade etmeliyiz ki istenilen düzeye gelmemiştir. Çünkü Türkiye'de son verilere göre kadınların yüzde 26’sı çalışırken, bunun yüzde 11’i ücretsiz aile işçisi, kadına özgürlük sağlayan çalışma yalnızca yüzde 15’i için söz konusu. Devlette üst düzey yöneticilerin yüzde 93’ü erkek, yüzde 7’si kadındır. Anayasa referandumundan sonra yüksek yargıdaki kadın oranı yüzde 32’den yüzde 3’e düşürülmüştür. Atanan 73 fakülte dekanının sadece 11’i kadındır.
Eğitim adına elde edilen tüm kazanımları cumhuriyete borçluyuz. 21. yüzyılda dünya devleri ile yarışabilmenin koşulu iyi bir eğitim sistemidir. CHP, zorunlu kesintisiz 8 yıllık ilköğretim sisteminin pedagojik ilkeleri, ülkemiz gerçeklerine ve çağdaş uygarlığın gereklerini karşılamaya en uygun sistem olduğu görüşündedir. Türkiye, zorunlu eğitim süresini 12 yıla çıkarmalı ama bunu göstermelik biçimde değil gerçekten yapmalıdır. AKP’nin 10 yıllık iktidarında yüzde 1400 artan ve artmaya devam eden kadına yönelik şiddet, toplumun ekonomik ve sosyal açıdan geldiği durumu ortaya koyan en önemli göstergedir. Bu, ülkemiz adına utanç vericidir. CHP, son tüzük kurultayında cinsiyet kotasını yüzde 33’e, gençlik kotasını yüzde 10’a yükseltmiştir. Bütün kadın ve gençlerimizi ülkenin geriye götürülmesine karşı durmaya ve sorumluluk almaya çağırıyoruz.”