Kahramanmaraş Ticaret Ve Sanayi Odası Ticaret Meslek Lisesi'nin davetlisi olarak Kahramanmaraş’a gelen 24 kişilik öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyet düzenledikleri gezi programına Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni de dâhil ederek cumartesi öğle saatlerinde Afşin’e geldiler. Afşin’e gelen ekibi Afşin Belediyesinden yetkililer ve Eshab-ı Kehf Külliyesi görevlileri ve Afşin İlçesinde görev yapan basın mensupları karşıladı. Bütün dinler açısından öneme sahip olan Eshab-ı Kehfi görmekten duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler "Kutsal Kitap Kur’an-ı Kerim’de adından bahsedilen bir yerde olmak çok güzel bizlere bu fırsatı veren ve bizlerle ilgilenen yetkililere çok teşekkür ediyoruz" dediler.
Misafir bayan öğretmenlerden Cristine, "Medya Türkleri bize farklı tanıtmış. Ülkenize gelirken velilerimizin bazı endişeleri vardı. Kız öğrencilerimiz orada başörtüsü takacaklar mı? Herhangi bir zorlamaya maruz kalacaklar mı? Diyorlardı. Öğretmenler olarak bizlerde dahi bir takım endişe ve güvensizlikler vardı. Gördük ki Türk toplumu da, dininiz de çok mükemmel ve ülkenizde tam bir hoşgörü ortamı hâkim. Şu anda fikrimiz tamamen değişti, ülkemize gittiğimizde bizler de çevremizle bunları mutlaka paylaşacağız ve herkese Türkiye’yi görmeyi önereceğiz ”dedi.
Portekiz’den şehrimiz Afşin’e gelen öğretmenlerden bir tanesinin isminin Fatima olması dikkat çekerken, Fatima Öğretmenin doğduğu şehrin isminin de Portekiz’de Ourem Belediyesine bağlı olan Fatima Şehri olması da güzel bir tevafuk olarak akıllarda kaldı.
Commenius Projesi kapsamında AB “Dil Projesi” doğrultusunda “Turizm, Ticaret, Kültür ve Dil” paylaşımı için Afşin’e ve hakettiği değeri yeni yeni kazanan Eshab-ı Kehf Külliyesi’ne gelen Portekizli öğrencilere Afşin Belediyesi yetkilileri tarafından Eshab-ı Kehf Gravürü hediye edildi.