Bürosunda bir basın toplantısı düzenleyen CHP Elbistan Eski İlçe Başkanı Avukat Mehmet Uzun, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın delegelerle yapmış olduğu yemekli toplantıdaki konuşmasını değerlendirdi.
“Partimizde Bölünmeye Hizmet Edici Bir Konuşmadır”
Özbolat’ın açıklamalarına tepki gösteren Uzun; “Sayın Milletvekilimizin 16 Nisan 2012 tarihli bir İlçe Başkanı adayımıza destek için yapmış olduğu toplantıdaki konuşması beni ve Elbistan’daki Cumhuriyet Halk Partilileri derinden üzmüştür. Partimizde Genel Başkanlık sorununun olmadığı bir dönem de bu tür bir açıklama yapılması maksatlı ve art niyetlidir. Kendi desteklediği aday dışındakileri Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na karşıyız gibi göstererek bunu kongre malzemesi yapmak partimizde bölünmeye hizmet edici bir konuşmadır” dedi.
“Milletvekilinin Baskılarına Rağmen Baykal’ın Adaylığı İçin imza Vermedik”
2007 yılında CHP Elbistan İlçe Başkanı seçildikten sonra bazı olaylar yaşadığını söyleyen Uzun; “2008 yılında yapılan CHP Kurultayında Kahramanmaraş’ın 16 Kurultay delegesi içerisinde Elbistan’ın Kurultay delegeleri ben, Sayın Haluk Gül ve şu anda aramızda bulunmayan Sayın Cebrail Ergişi Sayın vekilimizin bütün baskılarına rağmen ozamanki Genel Başkanımız Sayın Baykal’ın Genel Başkan adaylığı için imza vermedik. Bu Kurultaydan bir müddet sonra yapılan Tüzük Kurultayında Sayın Baykal krallığını ilan ediyor diye bayram edenlerin şimdi ise buna tamamen zıt açıklamalar yapması çok ilginçtir.
2010 yılı Mart ayında Sosyal Demokrasi Derneği’nin davetlisi olarak o zaman ki Grup Başkan vekilimiz şimdiki Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun Elbistan’a konferans vermek için geldiğinde, çevre İlçe Örgütlerine bu konferansa katılmamaları konusunda baskı yapanları, Kahramanmaraş’taki Cumhuriyet Halk Partililer yakinen bilmektedir.
Yine bu konferansa Elbistan İlçe Örgütünün desteğinden dolayı benim Sayın Baykal’a muhalif bir İlçe Başkanı olarak, Elbistan’da muhalif bir konferans düzenlettiğim Sayın Genel Başkana bildirildi. İlçe Başkanı olduğum dönem de Elbistan İlçe Örgütünün yapmış olduğu 8 Mart Dünya Kadınlar günü, Anneler günü gibi yapmış olduğumuz etkinliklerde, aynı gün başka etkinlikler yaptırılarak baltalanmaya çalışılmıştır. Siyasi Literatür de bunun adı herhalde ihanete yakın olmalıdır” dedi.
“Merkez İlçede Milletvekilinin Desteklediği Aday Kaybetmiştir”
Milletvekilinin kongre öncesinde bir adayı desteklediğini açıklamasının hoş olmadığını söyleyen Avukat Mehmet Uzun; “2011 yılı başlarında Elbistan İlçe Örgütü görevden alınmış, Genel Seçimlerden sonra kayyum atanmış Elbistan’daki Cumhuriyet Halk Partililer arasındaki tam bir mutabakat ile 2 Ekim 2011’de yeni Yönetim Kurulu oluşmuş bu Yönetim Kuruluda ne hikmetse iki kez görevden alınmıştır. Şu andaki Geçici Kurullar Partimizin etkinliklerini bitirmiştir. Elbistan yerelinde gazetelerde de yer bulamamaktayız. Bütün Kahramanmaraş kamuoyu Cumhuriyet Halk Partisinde biat siyasetinin benimsenmeyeceğini yakinen bilmektedir. Ama 2007 yılı sonrası Kahramanmaraş’ta yapılmak istenen İl Başkanlarını, İlçe Başkanlarını, Milletvekilinin memuru gibi görme anlayışıdır. Bu anlayıştan vazgeçilmelidir.
Kamuoyunun bildiği gibi Kahramanmaraş Merkez İlçe Kongresinde de böyle bir senaryo yaratılmaya çalışılmış ama bu durum geri tepmiştir. Seçimi Sayın Vekilimizin desteklemiş olduğu aday kaybetmiştir” dedi.
“CHP’liler Kılıçdaroğlu’na Sonuna Kadar Bağlıdır”
CHP Elbistan Eski İlçe Başkanı Mehmet Uzun, basın toplantısını şu sözlerle tamamladı; “Elbistan’da Cumhuriyet Halk Partililer Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na sonuna kadar bağlıdır. Bizleri muhalif gibi görme anlayışı kongre kazanma malzemesi yapmaktan başka bir şey değildir. Bunun Cumhuriyet Halk Partililer bilicindedir. Bu durumu kamuoyu ile paylaşmayı İlçe Başkanlığı yapmış biri olarak görev kabul ediyorum.”