Son bir haftada çeşitli internet sitelerinde birbiri ardına yayınlanan "Abdurrahim Karakoç öldü" haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ve bu tür haberlerin şairin ailesi tarafından derin bir üzüntüyle takip edildiği bildirildi.
En son 24 Nisan 2012 tarihinde 20.30 saatlerinde bazı gazeteler internet sitelerinde Abdurrahim Karakoç'un vefat ettiği haberini duyurdu.
Daha sonra Karakoç'un oğlu Enderhan Karakoç, çıkan yanlış haberlere tepki göstererek, "Birkaç gündür bazı internet sitelerinde böyle haberler, saçmalıklar çıkıyor. Böyle haberleri yalanlamaktan kendi işlerimizi yapamaz hale geldik. Babam yaşıyor, ölmedi ve durumu da iyiye gidiyor" dedi. Babasının öldüğüne yönelik haberlerin kasıtlı çıkarıldığını belirten Karakoç, şöyle devam etti: "Bu haberlere bakıyorsunuz, kaynağında ailesi yok, yakınları yok. Davaya zarar vermek isteyenlerin çıkardığı kasıtlı yalanlar bunlar. Karakoç, topluma mal olmuş biri. Zaten Allah'ın emri vaki olursa bunu saklamayız, herkese duyururuz. Babamın durumu ortada, üzülüyoruz. Üstüne bir de böyle haberlerin çıkarılması bizi ziyadesiyle üzüyor"
Karakoç'u ziyaret etmek için hastaneye çok sayıda ziyaretçinin geldiğini belirten Enderhan Karakoç, önceki günlerde Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve üst düzey yöneticilerin ziyarete geldiğini söyledi. Babasının durumuyla ilgili de, "Şuuru yerinde, konuşabiliyor. Ziyarete gelenlerle konuştu. Doktorlar, enfeksiyonun ilerlememesi için uğraşıyor. Yoğun bakımda. Ama durumu kötü değil" dedi.