Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

Öğrenciler O'nun Hayatını Anlamak İçin Yarıştı

Elbistan İlköğretim Okulu tarafından Eğitimde Değerler Eğitim Projesi (EDEP) kapsamında düzenlenen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) Hayatı adlı yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Yarışmada birinci olan Kerem Yüce Laptop ile ödüllendirildi.

Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 11 Mayys 2012 10:29

Toplam 102 öğrencinin katıldığı EDEP Projesi kapsamında Elbistan İlköğretim Okulu’nca düzenlenen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’ in (sav) Hayatı adlı bilgi yarışması sonrası dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Dün saat 10.00’da Elbistan İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Şube Müdürleri Ali Kızmaz, Mehmet Görmüş, Hasan Gül, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Cihat Uğur, “Malumdur ki bazı durumlarda uyarıcı bir etki olmadan insan kendine gelemiyor. Bu tür faaliyetlerle insan vazifesinin şuuruna eriyor. Bir eğitimci olarak hedefimiz iyi insan yetiştirmektir. Bu gün öğrenci kaybetmenin zamanı değil. Öğrenci kazanmanın zamanıdır. Hiçbir öğrenciden umut kesilmemelidir.

Kim ne şekilde özendirilirse özendirilsin önüne konan yanlış, çirkin, saptırıcı, fakat çekici, cezp ettirici, kandırıcı modeller yüzünden cahiliye cereyanına kapılan bazı öğrencilerimiz ve günümüz Müslüman toplumu için Hz Peygamberin Hayatı’nın okunup, örnek alınması noktasında, hadislerin taşıdığı mesajlar ve bunlardan çıkarılması gereken çözüm önerilerinin derslerin önemi eskiye göre çok fazladır.

Resulullah İslam’ın her ortamda eğitime verdiği önemi bizlere gösteren, asırlara meydan okuyan örnekler sunan bir davranış abidesidir. Kardeşliğimizin tesisi efendimiz örnek alınması ile gerçekleşir. Çünkü onun örnek ahlakından ne ifrat nede tefrit vardır. Bir toplumda efendimiz ne kadar anlatılırsa, tanınırsa huzur ve saadet o denli fazla olur.

Temennim Eğitimde Değerler Eğitim kapsamında örnek şahsiyetlerin okunup rol-model alınmasıdır. Cehalet belasından kurtulmanın tek yolu ve çaresi okumaktır” dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler, ilahiler ve sinevizyon gösterileri yapıldı. Töreninde sonunda ise okul genelinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’ in (sav) Hayatı adlı bilgi yarışmasına katılan ve 102 öğrenci arasında birinci olan Kerem Yüce’ye Laptop, ikinci olan Hatice Özdemir ve üçüncü olan Emre Şirin altınla ödüllendirildi.

Ödül töreni sonrası kısa bir konuşma yapan Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, programda emeği geçen tüm öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederek, öğrencilerin bu tür yarışmalara ilgi göstermesinin son derece önemli olduğunu ifade etti.

 

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com