10 Mayıs 2012 Perşembe günü Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen temsili askerlik yemin törenine Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Sadık Yıldız, Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzunlar, İl Jandarma Komutanı Jandatma Albay İsmail Cömert, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve aileler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından engelli Mehmetcik’lere kına töreni yapıldı. Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmaların ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti Jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için engelli vatandaşlarımız heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giyerek, kahraman birer Mehmetçik olarak and içtiler.
7’si Elbistan’dan olmak üzere 22 engellinin katıldığı tören, yaş kütüğüne plaket çakılması ve engelli Mehmetçik’lere ödül ve terhis belgelerinin verilmesiyle sona erdi.