Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

ELSİAD'dan Birlik Un'a Ziyaret

ELSİAD Başkanı Emin Polat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ELSİAD'a yeni katılan İşadamı Şükrü Öztür'’ün Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttüğü Elbistan Birlik Un'u ziyaret etti.

Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 14 Mayys 2012 10:44

Ziyarette Elbistan Birlik Un Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Öztürk tarafından karşılanan Elbistan Sanayi ve İşadamları Derneği (ELSİAD) Başkanı Emin Polat ve beraberindekiler ilk olarak fabrikayı gezdi.

Fabrikayı gezdirdikten sonra misafirlerini fabrikadaki odasında ağırlayan Şükrü Öztürk, Emin Polat ve beraberindekilere nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek fabrika hakkında bilgiler verdi. Öztürk; “2003 yılında aile şirketi olarak kurduğumuz Elbistan Birlik Un’u günden güne geliştirerek ve büyüterek yolumuza devam ediyoruz. İşletmemiz şuanda yıllık 24 bin 930 ton buğday işlemekte, 19 bin 40 ton un ile 4 bin 760 ton kepek imal etmektedir. Fabrikamızda tip 550 un, tip 650 un, tip 850 un ve özel amaçlı un üretilmektedir. İşletmemizin Elbistan Birlik Un markası tescilli olup İSO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesi ve İSO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sitemi belgesi bulunmaktadır.  Fabrikamız 2012 yılı itibarıyla yüzde 50 kapasiteye ulaşmış durumdadır. Elbistan Birlik Un Fabrikası, un satışlarını Kahramanmaraş, Sivas, Elazığ, Kayseri, Malatya, Erzincan Van, Adana, Mersin İl ve ilçelerine yapmaktadır.

Buğday ihtiyacının yüzde 50’sini Elbistan bölgesinden, yüzde 20’sini ithalat yoluyla, yüzde 30’luk kısmını ise Çukurova, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi’nden temin etmektedir. Gönül ister ki buğday ihtiyacımızın hepsini Elbistan Ovası’ndan karşılayalım ama Elbistan’da un olacak özellikte buğday bulamıyoruz. Dışarıdan buğday almamız bizi de maliyet açısından olumsuz yönde etkiliyor ve dışarıdaki firmalarla rekabet etmemizi zorlaştırıyor” dedi.

ELSİAD Başkanı Emin Polat ise ELSİAD’a yeni katılan Şükrü Öztürk’ü ve fabrikasını daha yakından tanıma adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek; “Sayın Şükrü Öztürk’e böyle güzel ve modern bir işletmeyi kurup Elbistan’a kazandırdığı için teşekkür ediyoruz. Maalesef Elbistan’da üretime dayalı işletme sayısı çok az ve bu Elbistan için büyük bir eksiklik. Elbistan’ın daha fazla büyüyüp gelişebilmesi için üretime dayalı işletmelerin çoğalıp yurt içi ve yurt dışına ihracat yapması olmazsa olmaz bir durumdur. Üretime dayalı işletmelerin artması aynı zaman da istihdamı sağlayacak ve Elbistan’da işsizlik problemini ortadan kaldıracaktır. Yatırım yapmak bir kültür işidir. Sayın Şükrü Öztürk’e Elbistan’da böyle bir kültürü oluşturmaya çalıştığı için teşekkür ediyor ve diğer işadamlarımızın da üretime dayalı yatırım yapmalarını temenni ediyorum” dedi.

 
 
 
 
Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com