Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen Anneler Günü kutlamasında kreş, anasınıfı ve 3/A sınıfı öğrencilerinin hazırladığı program sahnelendi.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Özel Yıldız İlköğretim Okulu Müdürü Nurullah Çelebi Köker; “Anneliğin ne olduğunu ne kadar kıymetli ve mukaddes olduğunu ancak anne ve babalar anlar. Günümüzde ailevi bağlar gittikçe zayıflıyor. Anne-babalar yaşlandıklarında çocuklarına yük ve fazlalık olmaya başlıyorlar. Bizden önceki dönemler şu şeklide bir deyiş vardı ‘baba oğluna bir bağ bağışlamış, oğlu babasına bir çiltim üzüm vermemiş.’ Bu döneme geldik maalesef.
Geçenlerde ilçemizde bulunan Huzurevini ziyaret ettik. Orada gördüklerim beni şok etti. Oradaki yaşlılar evlatları tarafından sanki dışlanırcasına oraya bırakılmışlar. Onlar ise gözleri daima kapıda, ziyaretlerine kim gelirse gelsin, öpüyor kokluyor ve bağırlarına basıyorlardı. Ben bu konuyu iki noktadan değerlendireceğim. Büyüklerimize bakmadığımız takdirde küçüklerimizde bizlere bakmayacaktır. İyilik eden iyilik bulur, kötülük eden kötülük bulur” dedi.
Köker’in konuşmasının ardından öğrenciler sahne alarak anneleri için hazırladıkları gösterileri sundular.