Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

4 Ayda 60 Bin Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, geride bıraktığımız 4 ay içerisinde kaçak sigara ile mücadelede büyük bir başarıya imza attı. Ekipler, yapmış oldukları operasyonlarda 4 ayda 60 bin paket kaçak sigara ele geçirirken, piyasa değerinin yaklaşık 200 bin TL olduğu öğrenildi.

Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 16 Mayys 2012 10:37

Bu yılın başında sigaraya yüksek oranda zam gelmesi, tiryakileri kaçak sigaralara yönlendirdi. Tiryakilerin kaçak sigaraya rağbet göstermesi üzerine piyasada satılan kaçak sigara sayısında da yüksek oranda artış yaşandı.

Adalı’nın Talimatıyla İki Özel Ekip Kuruldu

Ülke genelindeki kaçak sigara artışı Elbistan’da da yaşandı ve bunun üzerine Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, kaçakçılarla mücadelesini daha geniş kapsamlı bir hale getirdi. İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Adalı’nın talimatıyla kaçak sigarayla mücadele için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’nde kaçak sigara satan tablacı ve bakkallar ile ilçeye kaçak sigara sokan gruplarla ayrı ayrı mücadele için iki ayrı ekip oluşturuldu.

Ekiplerin kurulmasının ardından çalışmalara başlandı ve her türlü ihbar, istihbari bilgi en ince detayına kadar değerlendirildi. Ekipler bunlarla da yetinmeyip daha önceden kaçak sigaradan sabıkası olanların dosyalarını arşivden çıkarıp incelemeye aldı.

1 Yılda Alınan Kaçak Sigaranın 3 Katı 4 Ayda Alındı

Ekiplerin bu organizeli ve özverili çalışmaları kısa zamanda meyvesini verdi ve ardı ardına operasyonlar yapıldı. Ekibin biri ilçeye kaçak sigara sokmaya çalışanlara karşı operasyonlar yaparken, diğer ekip ise tablacı olarak tabir edilen seyyar satıcılar başta olmak üzere ilçe merkezinde kaçak sigara satan bakkallara yönelik operasyon yaptı.

2012 yılının Ocak, Şubat, Mart ve Nisan Ayları’nda Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’nde oluşturulan iki özel ekip tarafından yapılan operasyonlarda yaklaşık 60 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. 2011 yılında Elbistan ilçe merkezinde toplam 18 bin paket kaçak sigara ele geçirilirken, 2012 yılının ilk 4 ayında ele geçirilen kaçak sigara, 2011’in 4 katından fazla.

Gümrükte İmha Edildiler

Ele geçirilen sigaralarla birlikte birçok kişi de gözaltına alınarak haklarında yasal işlem başlatılırken, bazıları da tutuklanarak cezaevine konuldu. Diğer taraftan operasyonlarda ele geçirilen ve piyasa değerinin 200 bin TL civarında olduğu öğrenilen yaklaşık 60 bin paket kaçak sigara, gerekli işlemlerin yapılmasının ardından Kahramanmaraş Gümrük İl Müdürlüğü’ne gönderildi ve kaçak sigaralar burada imha edildi.

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’nin kaçak sigara ile mücadelesinin devam edeceği öğrenildi.

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com