Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Elbistan Teknoloji Fakültesi’nin eğitime başlayabilmesi için öğretim üyesinin gerektiğini ve şu ana kadar da öğretim üyesi bulamadıklarını söyledi. İlk etapta fakültenin bir bölümünü eğitime açacaklarını, bunun için de en az 3 öğretim üyesi olması gerektiğini söyleyen Karaaslan; “Ne yazık ki biz şu ana kadar bir bölüm için gerekli 3 öğretim üyesine ulaşabilmiş değiliz. Ulaştığımız an, fakültemiz eğitime başlayacak hale gelecektir” dedi.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne bağlı olarak açılmasına karar verilen Elbistan Teknoloji Fakültesi’nin eğitime başlayabilmesi için önündeki en büyük engel halen aşılamadı. Senato toplantısı için Elbistan’a gelen KSÜ Rektörü ve Elbistan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, fakültenin açılabilmesi için yürütülen çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirirken, fakültenin eğitime başlayabilmesi için gerekli olan öğretim üyelerini bulamadıklarını söyledi.
Öğretim Üyesi Kolay Bulunur Diye Düşünülen Bölüme 1 Tane Dahi Öğretim Üyesi Bulunamadı
Elbistan Teknoloji Fakültesi’nin bir an önce açılması i,çin dekanlığı kendi uhdesine aldığını, ardından dekan yardımcısı ataması yaparak yönetim kurulunu oluşturduğunu söyleyen Karaaslan; “Daha sonra bir bölümü aktif hale getirmek amacıyla dosya hazırlayarak YÖK’e sunduk. Fakat bütün bunlardan önce biz özellikle öğretim üyesi bulma çabamızı bu çalışmalardan önce de başlatmıştık. Her bir bölüm için en az 3 tane kadrolu öğretim üyesi olması gerekiyor. Bu sebeple ne yazık ki biz şu ana kadar bir bölüm için gerekli 3 öğretim üyesine ulaşabilmiş değiliz. Ulaştığımız an, fakültemiz eğitime başlayacak hale gelecektir. Enerji Üretim Sistemleri Bölümü ile başlayalım dedik. Çünkü Eneri Üretim Sistemleri Bölümü, çok kolay öğretim üyesi bulabileceğimiz bir alan diye düşünülmüştü” dedi.
Elbistanlı Öğretim Üyeleriyle İrtibata Geçilecek
Öğretim üyesi bulunamamasının nedenlerine de değinen Rektör Karaaslan, bu nedenlerden birinin de Türkiye’deki üniversite sayısının son yıllarda fazlasıyla artması olduğunu söyledi. Karaaslan; “Öğretim üyesi bulamamamızın sebebi, Türkiye’de üniversite sayısı son zamanlarda çok arttı, 170’e ulaşan üniversiteye sahibiz şu anda. Ne yazık ki öğretim üyesi artış hızımız, üniversite artış hızımıza paralel gitmedi. Özellikle bazı bölümlerde öğretim üyesi bulmakta çok zorlanıyoruz. İnsanlar daha merkezi, şartları ve imkanları daha kendilerince iyi olan bölgelerde bulunmak ve oralarda yaşamak arzusundalar. Biz de Kahramanmaraş’ta bazı mühendislik bölümlerine eleman bulmakta zorlanıyoruz gerçekten sebebi bu olsa gerek diye düşünüyoruz. Arkadaşlarımız özellikle teknik alanda çalışan arkadaşlarımızı görevlendirerek fakültemize öğretim üyesi bulma çabasında olduk. Hatta üniversitelere birer resmi mektup yazarak kendi birimlerinde bulunan Elbistanlı öğretim üyeleriyle iletişim kurmak istediğimizi bildirerek onların isimlerini ve iletişim adreslerini istedik. Zannediyorum mektubumuzun cevabı da önümüzdeki günlerde gelecektir. Yani çabalarımız bu yönde devam ediyor” dedi.
Fakülte Binasının Bakım-Onarımı İçin Destek Bekleniyor
Fakültenin ilk etapta eğitime başlayacağı yer olan Elbistan meslek Yüksek Okulu’nun karşısındaki binanın bakım-onarıma alınması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan; “Biz, bu tek bölüm için mevcut meslek yüksek okulunun laboratuarlarını ve salonlarını dosya hazırlarken gösterdik, dosyaya onları koyduk. Ayrıca, o karşıdaki bakıma muhtaç binanın da onarılarak hizmete açılacağını bildirdik. Aslında biz o binanın ilk fakülte müracaatımız sırasında ‘Elbistanlı hemşerilerimizin katkılarıyla binanın kısa zamanda restorasyonu sonrası fakültemiz modern bir binaya kavuşacaktır’ diye dosyaya yazmış idik. Bölüm açarken de yine benzer bir dosya hazırlıyorsunuz, biz o dosyayı gönderdik. Orayı, Elbistanlı hemşerilerimizin katkılarıyla kısa sürede restore edeceğimizi, çok güzel bir yapı ortaya çıkacağını umuyorum işin doğrusu” dedi.
“Kampüsün, Elbistan Afşin Arasında Olmasını Arzu Ediyoruz”
KSÜ Rektörü ve Elbistan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan son olarak fakülte kampüsünün yapılacağı yer konusunda herhangi bir gelişme olup olmadığı sorusuna da cevap vererek şunları söyledi; “Hem Elbistan içi dinamiklerin hem de bölgesel dinamiklerin birlikte değerlendirilmesi gereken bir konu. Biz burada eğitime başlayabiliriz ama daha sonra bir kampüs için alınacak bir kararın söylediğim gibi bölgesel iç dinamikler göz önüne alınarak belirlenmesin de yarar var diye düşünüyorum. Bizim tercihimizi sorarsanız, biz şahsen kampüsün Elbistan Afşin arasında bir yerde olmasını arzu ediyoruz. Bu vesileyle Teknoloji Fakültesi’nin kurulmasında Mahir Bey’in kendisiyle ilgili her türlü desteği verdiğini belirtmek isterim. Fakültenin kuruluşuyla ilgili bugüne kadar bize yardımcı olmuştur, kendisinin yapması gereken bir şey olduğunda desteğini ve yardımını esirgememiştir. Bundan sonrası bizim takip etmemiz ve öğretim üyesi bulmamız gereken bir safha. İnşallah yakın bir zamanda fakülteyi öğretime açarız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.