Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

"Büyükşehirle Elbistanda Hiçbir Şey Değişmeyecek"

İçişleri bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile yetkileri sınırlandırılan belde belediye başkanlarından Bakış Belediye Başkanı Kamber Yurdakurban, Kahramanmaraş'ın büyükşehir olmasının sadece bir etiket olacağını, Elbistan'da hiçbir şeyin değişmeyeceğini belirtirken, yetkilerini kısıtlandıran genelgeyle ilgili olarak da yürütmenin durdurulması için dava açtığını söyledi.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 06 Haziran 2012 11:26

Bakış Belediye Başkanı Kamber Yurdakurban, bir basın toplantısı düzenleyerek Kahramanmaraş’ın büyükşehir olmasından sonra Elbistan’ın durumunun ne olacağı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

 “Yeni Borçlar Üstelenen, Hizmet Alanı Genişleyen Belediye Sorunlara Ne Kadar Yerinde Müdahale Edecek”

‘Büyükşehir belediyeciliği kolay bir iş değildir’ diyen Yurdakurban, büyükşehir belediyesinin kendisine bağlı tüm belediyelerin ve köylerin sorunlarına çözüm getirmek zorunda olduğunu söyledi. Yurdakurban; “Köy mezralarının dahi büyükşehir belediyesine bağlı olacağı düşünüldüğünde bu kadar geniş bir alana hizmetlerin nasıl ve yeterli ölçüde ulaşıp ulaşamayacağı konusu üzerinde durulmalıdır. Büyükşehir olmaktan ziyade büyükşehir olarak iyi bir bütçeye sahip olmak ve sorunlara en erken müdahale etmek gerekmektedir. Büyükşehre bağlanan belediyelerin borçları büyükşehir belediyesi borçlarına eklenmektedir. Belediyelerin bütçelerinin yeterli düzeyde olmadığı ve belediyelerin yeterli ödenek alamadığı herkesçe bilinen bir gerçektir. Yeni borçlar üstlenen ve hizmet alanını genişleten bir belediye yapılanmasının sorunlara ne kadar yerinde müdahale edeceği tartışma konusudur” dedi.

“Büyükşehirlerin Yüzlerce Kilometre Uzaklıktaki İçlerin Sorunlarını Tespit Edip Hizmet Götürmesi Olanıksız”

Büyükşehirle birlikte ilçe belediyelerinin birçok görevinin büyükşehir belediyelerine devredileceğini belirten Yurdakurban; “Büyükşehir belediyeleri içerinde çöpler ilçe belediyeleri tarafından toplanırken arıtma ve depolama işi büyükşehir belediyesinin uhdesinde olacaktır. Kanalizasyon ve arıtma işlemlerinin tek elden büyük şehir tarafından yapılacak. Büyükşehir belediyesi şehrin tüm plan ve programlarını yapacak ve ilçe belediyelerinin nazım imar planını onaylayacak. Ulaşım büyükşehir belediyesi tarafından organize edilecek. Yolcu ve yük terminalleri, otoparklar, toptancı halleri ve mezbahanelerin büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılıp işlettirilecek. Bütün bunlar düşünüldüğünde, büyükşehrin yüzlerce kilometre uzaklıkta bulunan köy ve ilçelerinin en çok hangi hizmete ihtiyaç duyduklarını tespit etmesi ve buralara hizmet götürmesi olanaksızdır” dedi.

“Bu, Siyasi Parti Meselesi Değildir”

Kahramanmaraş’ın büyükşehir olmasının esnafları da olumsuz etkileyeceğini söyleyen Başkan Kamber Yurdakurban; “Önemli bir diğer husus, özellikle esnaflar için öngörülen bazı vergilerde artışlar olacaktır. Ekonomik sıkıntılar yaşayan esnaf bu durum karşısında rahatsız olacaktır.

Kahramanmaraş’ın büyükşehir olması ile yıllardır il olma umudu taşıyan Elbistan, Kahramanmaraş’ın bir mahallesi konumuna gelecektir. Elbistan tarihi, coğrafi ve ekonomik yapısı nedeniyle, il olmayı hak eden bir ilçedir. Elbistan İlçesi Türkiye’nin 30 İlinden büyük bir ilçe olmanın yanı sıra birçok yönüyle de ön plana çıkmaktadır. Örneğin Elbistan yakınında doğan ve ortasından geçen Ceyhan Nehri ile ünlüdür. Türkiye’nin 4. büyük ovasına sahip olması nedeniyle Elbistan’da tarım ve hayvancılık gelişmiştir. Türkiye’nin en büyük şeker fabrikalarından biri olan Elbistan Şeker Fabrikası özelleştirilmiş olmasına rağmen, Türkiye’nin şeker üretimine ciddi katkılar sağlamaktadır. Afşin-Elbistan Havzası Türkiye’nin en büyük linyit rezervlerine sahiptir. İki termik santralinden üretilen elektrik ile Türkiye’nin elektrik ihtiyacına önemli katkılar sunmaktadır. Gölbaşı-Nurhak Yolu bittiği takdirde Elbistan, Güneydoğu illerinin batıya açılan kapsı olacaktır.

Elbistan’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri,dernekler,vakıflar ve tüm siyasi partiler Elbistan’ın İl olması hususunda gerekli girişimlerde ve çalışmalarda bulunmak zorundadırlar. Bu, herhangi bir siyasi partinin sorunu değildir. Elbistan’da yaşayan herkesin sorunudur ve herkesin bu konuda duyarlı olması lazım. Elbistan’ın il olması için hepimizin ciddi bir çaba göstermesi gerekmektedir. İl olma özlemi taşıyan Elbistan,Kahramanmaraş’ın büyükşehir olması halinde Kahramanmaraş’ın bir mahallesi durumuna girecektir.Elbistan açısından bir şeyin değişmeyeceği,büyükşehrin sadece bir etiket olarak kalacağı ve değişen hiçbir şeyin olmayacağı kanaatindeyiz” dedi.

“Sayın Mahir Ünal Elbistan’a Sahip Çıksın”

Konuşmasının devamında AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal’a da seslenen Başkan Kamber Yurdakurban; “Grup Başkan Vekili Sayın Mahir Ünal’a sesleniyorum. Sayın Vekilim kendi Elbistan’ına sahip çıksın. Elbistan’ın il olması için özen göstersin. Diğer 7 milletvekili daha var, burada herhangi bir siyasi parti olarak düşünmüyorum ama bu sorunun Sayın Mahir Ünal’ın sorunu olduğunu düşünüyorum, Elbistan’ın il yapılmasında kendisinin gayretlerini bekliyorum. Bir Elbistanlı olarak sonuna kadar burada sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin bu konuyla ilgili herhangi bir etkinliği olursa Bakış Belediye Başkanı olarak onların yanında olacağımı belirtmek istiyorum” dedi.

“Yürütmenin Durdurulması için Dava Açtık”

Bakış belediye Başkanı Kamber Yurdakurban, son olarak büyükşehir olması planlanan 13 ilin valililiğine gönderilen genelge ile belde belediye başkanlarının yetkilerini kısıtlanmasına da değinerek şunları söyledi; “Söz konusu yapılan idari işlemin hukuka aykırı olduğu gibi, gönderilen karar neticesinde belediye yapılması acil işlerin yapılamaması telafisi imkansız zararların doğmasına yol açacağından Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi’ne açmış olduğumuz dava ile esasa ilişkin hüküm verilene kadar iptali istenen işlemin yürütmesinin durdurulması yasal bir zorunluluktur. Yine belirtmek isterim ki, belediyelerin yapacakları işlerin veya alınan kararların mülki amirlere onaylatılması yönünde ki idari işlem, belediyelerde yapılacak rutin işlerin ifasını bile imkansız kılmakta, mülki idari amirler işlerin esası konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarından belde halkı bu durumdan zarar görmektedir.”  

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com