Bilgehan Güreli Kavşağı’nda meydana gelen trafik kazasında 2 çocuk yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinden geçen bir doktor yaparken, vatandaşlar 112 Acil Servis Telefonu’nu defalarca aramalarına rağmen ambulansın çok geç geldiğini belirterek tepki gösterdiler.
Alınan bilgilere göre kaza, dün saat 09.50 sıralarında Yeşilyurt Mahallesi Bilgehan Güreli Kavşağı’nda meydana geldi.
İddialara göre Güvenlik Caddesi istikametinde seyir halinde olan M.P.’nin kullandığı 46 LN 678 plakalı otomobil ile Hacı Bayram Caddesi istikametinde seyir halinde olan H.T.’nin kullandığı 46 HV 962 plakalı minibüs Bilgehan Güreli Kavşağı’nda çarpıştı.
Kazada otomobilde bulunan 3 yaşındaki Tarık Kara ile 6 yaşındaki Rüveyda Kara yaralandı. Kazanın ardından hemen 112 Acil Servis aranırken, yaralılara ilk müdahaleyi, kaza sırasında olay yerinden geçmekte olan Elbistan Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Mehmet Bereket yaptı.
Mahalle sakinlerinin iddialarına göre 112 Acil Servis Telefonu’nu defalarca aramalarına rağmen ambulansın çok geç geldiğini öne sürerek; “Çocuk güneşin altında ambulans bekledi. Daha büyük bir kazada olabilirdi. 112’yi defalarca aramamıza rağmen ambulans geç geldi” diyerek tepki gösterdiler.
Ambulansın olay yerine gelmesiyle birlikte yaralı çocuklar Elbistan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, polis de kazayla ilgili inceleme başlattı.
Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.