Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

"Artık Yeter! Kimsenin Ölmesini İstemiyoruz"

Eğitim-Sen Elbistan Temsilcisi Abidin Kul Dağlıca'da şehit edilen 8 askerimizin ailelerine başsağlığı dilediklerini ve bu akan kanın artık durması gerektiğini belirterek "Türkiye'nin yıllardır yaşadığı bu acıları yaşamasının öncelikli sorumlusu olan siyasilerin, daha fazla savaş ve şiddet çığlıkları karşısında 'artık kimse ölmesin' talebini daha yüksek sesle dillendirmelerinin zamanı gelmiştir" dedi.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 23 Haziran 2012 11:30

             Eğitim-Sen Elbistan Temsilcisi Abidin Kul açıklamalarının devamında şunlara yer verdi: “Yıllardır süren çatışmalar sonucunda gençlerimiz hayatlarını kaybetmeye devam ediyor.  Son olarak bugün, Hakkâri Dağlıca’da meydana gelen çatışma sonucunda 8 askerin yaşamını yitirmesi ve 16 askerin yaralanması hepimizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu olarak öncelikle yaşamlarını yitiren gençlerimizin ailelerine başsağlığı ve geride kalanlara sabır diliyoruz.

Son günlerde yoğunlaşan çatışmalar, Kürt sorununda yıllardır benimsenen çözümsüzlük politikalarının ve Başbakan başta olmak üzere, siyasetçilerin söylediklerinin hiç bir anlamı olmadığını göstermiştir. Son dönemde savaş dilinin barış dilinden daha baskın hale gelmesinin bedelini, bu ülkenin hayatının baharında olan gençleri, daha ne kadar yaşamları ile ödemek zorunda kalacaklardır.  

Türkiye’nin yıllardır yaşadığı bu acıları yaşamasının öncelikli sorumlusu olan siyasilerin, daha fazla savaş ve şiddet çığlıkları karşısında “artık kimse ölmesin” talebini daha yüksek sesle dillendirmelerinin zamanı gelmiştir. Yaşanan acılara son verilmesi için, gençlerimizin hayatının baharında ölmesine daha fazla seyirci kalamayız, kalmamalıyız. 

Yıllardır toplumun vicdanında ve hafızasında silinmesi zor, derin izler bırakan bu acıların artık son bulmasını istiyoruz. Türkiye bugüne kadar savaşın bedelini en ağır şekilde ödemiştir. İntikam çığlıklarının, savaşların ve bombaların sorunları çözmek yerine daha da derinleştirdiği ve çözümsüzlüğü dayattığını bugüne kadar yaşanan deneyimler üzerinden görmek mümkündür.    

Savaşın değil, demokratik, barışçıl çözüm yollarının gündem olması için herkesin sağduyulu olması gereken bir dönemden geçiyoruz. Özellikle siyasilerin toplumda karşılıklı kin, nefret ve düşmanlık duygularını pekiştirecek açıklamalar yapmak yerine, barış ve kardeşlik duygularının güçlendirilmesi için somut adımlar atmalarını bekliyor, artık gencecik çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz!”

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com