Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

Adnan Menderes Bulvarı'nın Asfaltı Kazınıyor

Ekinözü Yol Kavşağı ile Elbistan-Nurhak Karayolu Çöplük Mevkii arasındaki yaklaşık 16 kilometre uzunluğundaki yolun duble yol yapılması için başlayan çalışmalar kapsamında Adnan Menderes Bulvarı'ndaki asfalt kazınacak. Asfaltın kazınması için dev iş makinesi getirilirken, işi yapan Dörtyol İnşaat A.Ş. Saha Şefi Hulusi Çelik, kot farkından dolayı asfaltın kazınacağını ve kazıma işlemini 10 gün içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 29 Haziran 2012 11:29

Nurhak Yol Kavşağı’nın düzenlenmesi ve Ekinözü Yol Kavşağı ile Nurhak Yolu üzerindeki çöplük mevkiine kadar olan kısmın duble yol yapılması kapsamında Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalenin yapılmasının ardından ihaleyi kazanan firmam Dörtyol İnşaat A.Ş., bu ay başında ilçemize gelerek duble yol çalışmalarına başlamıştı.

Çalışmalara Elbistan-Nurhak Karayolu üzerindeki çöplük mevkiinde başlayan firma, dün de Adnan Menderes Bulvarı’ndaki kot farkını ortadan kaldırmak için asfalt kazıma çalışmalarına başladı ve bu iş için de dev iş makinesi getirtti.

İş makinesi yolun asfaltını kazıyarak önünde seyir halinde olan kamyona boşaltırken, çalışmalar nedeniyle Nurhak Yol kavşağı ile Elbistan Zahire Pazarı Kavşağı arasındaki kısımda trafik akışı tek şeritten sağlanıyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Dörtyol İnşaat A.Ş. Saha Şefi Hulusi Çelik, asfalt kazıma çalışmalarının kot farkından dolayı yapıldığını söyledi. Çelik; “Elbistan şehir geçişi olan Adnan Menderes Bulvarı’ndaki kod farkı nedeniyle yol kazınacak. Elbistan’a getirdiğimiz dev iş makinesi asfaltı kemirecek. Yer yer 10 santimetre, yer yer 30 santimetre derinliğinde yolu kaldıracağız. Yol kazıma işlemini 10 gün içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Daha sonra ise tesviye işlemlerini tamamlayarak, 3 kat olarak sıcak karışım asfaltını yapacağız. İhale şartnamesine göre iş için 250 gün süre verildi. Yolun tamamı 16 kilometreye yaklaşıyor. Yani Ekinözü yol kavşağından başlayıp, Nurhak yolu çöplük mevkiine kadar olan duble yol, bitümlü sıcak karışım asfalt ile kaplanacak. Yollar profesyonel olarak kod farkı ortadan kaldırılarak yapılacak. Asfalt kaplama işi ise 3 kat olarak uygulanacak” dedi.

Diğer taraftan Karayolları Elbistan 58. Şube Şefi Hüseyin Özdemir de Adnan Mendres Bulvarı’nda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com