9 Temmuz 2012 Pazartesi günü gerçekleştirilen Elbistanlı Elbistan’ına Sahip Çık Mitingi’ne katılanlara teşekkür eden MHP Elbistan ilçe Başkanı Ali Demir, yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Değerli ve kıymetli Elbistanlı hemşerilerim 9 Temmuz 2012 tarihinde sivil toplun kuruluşları ve siyasi partileri birlikteliği ile düzenlenen Elbistan için el ele Elbistan’a sahip çık mitingine katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ederim. Bu miting hiç bir çıkar ve menfaat gözetmeksizin Elbistan’ın geleceği için yapılmıştır. Geçmişte beyliklere başkentlik yapıp, saraylara padişahlara gelin veren Elbistan’ın Kahramanmaraş’ın bir mahallesi olmaması ve tarihlerden beri süre gelen il olma sevdamızı bu şekilde elimizden alınarak hayallerimizi yıkmaya hiç kimsenin hakkı yoktur.
Bundan dolayı içinde memleket sevdası olan, ben Elbistanlıyım diyen kim varsa, makamı mevkisi ne olursa olsun, bu sevdaya sahip çıkmalı. Günü birlik menfaat ve çıkarlar için, koltuk sevdası için, bu sevdaya kimsenin zarar vermemesi gerekirken, aksine bu kişi kurum ve kuruluşlar ellerindeki imkân ve yetkileri Elbistan için, il olma sevdamız için kullanmalıdır.
İnsana duada gereklidir. Yarın bir gün makamlarını kaybettiklerinde Elbistanlıyım diye bilecekler mi acaba. Unutulmamalı fırsatlar bazen insanların ellerine binde bir geçer. Vakit geç olmadan bu fırsatı değerlendirilmeli Elbistan için gerekenler yapılmalıdır.
Tarihe bakıldığında Cumhurbaşkanlıkları bile doğdukları şehirlere sahip çıkarak, memleketleri için gerekeni yapmışlardır. Rahmetle andığımız muhtarımız belediye meclis üyemiz Nuri Tapasanoğlu abimizin de hayali olan Elbistan’ın il olma sevdasını burada unutmamak gerekir. Bu amaçla buradan onu yâd eder, ona vermiş olduğu emeklerini minnetle anar, şükranlarımızı sunar, ideallerini sönmediğini bu amacın kimse tarafından bitirilemeyeceğini belirtmek isterim.
MHP Elbistan İlçe Teşkilatı olarak Elbistan’ın geleceği için, özellikle il olması konusunda her kim mücadele eder, emek harcar ise minnettar olur yanında oluruz. Yok, karşısında olursa da kim olursa olsun karşısında oluruz. Memleketimizi seviyoruz. Bu sevda bitmez. Biz il olacağız. Bunu aklı olan, aklıselim insanlar iyi bilsinler ve memleketlerine sahip çıksınlar.”