AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, yeni büyükşehir yasasıyla ilgili yürütülen çalışmalar ve Elbistan’da yapılan mitingi değerlendirerek büyükşehir çalışmalarının il sınırlarının esas alınarak yürütüldüğünü söyledi.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, gazetecilerin büyükşehir yasası ve Elbistan’ın büyükşehire bağlanmaması için yapmış olduğu miting hakkındaki sorularını yanıtladı.
“Şu anda büyükşehir çalışmalarıyla ilgili olan husus il sınırları esas alınarak yapılan çalışmalardır, şu ana kadar çalışmalar o minval üzerine yürüdü ama kanun çıktığı zaman ne olduğunu göreceğiz” diyen Pakdil, mitingi nasıl değerlendirdiğine ilişkin soru üzerine ise; “İnsanların demokratik hakları vardır. Türkiye büyük bir ülke ve Kahramanmaraş’ın da yaklaşık 1 milyon 100 bin nüfusu var. İnsanlar görüşlerini yasalara uygun bir şekilde beyan ederler, söylerler.
Büyükşehir kanunu çıkarken bir defa il sınırları kabul edilecek Kocaeli ve İstanbul örneğini biliyorsunuz. Ama orada zaten yerleşim yerleri birbirleriyle bitişmiş vaziyette. Konya’da da aynı şey olacak, Kahramanmaraş’ta da aynı şey olacak. Bunları coğrafi olarak büyük olan illerdir. Kanun çıkarken uzakta olan ilçelerin konumu ne olacak, onlar nasıl değerlendirilecek bunların hepsi gündemde. Mesela onlara fonksiyonel bir kısım görevler verebilir, büyükşehir bir kısım yetkilerini devredebilir. Bunların hepsi gündemde. Geldiği zaman komisyonda görüşülecek, arkasından genel kurulda görüşülecek ve bunların hepsi birlikte değerlendirilecek. Mesela orman köylüleri var onların bir yapısı var. Bu hususta arkadaşların değişik görüşleri var. Bunların hepsini bakanlık da görüşüyor, yerel yönetimler başkanlığımız da görüşüyor. Burada bütün arkadaşlarımız görüşlerini beyan ettiler. Burada bu ilin konumuna, Türkiye’nin kendi coğrafi şartları ve hukuk sistemi içerisinde en uygun çözüm üretilmeye çalışılacak. Ama ben şunu söyleyebilirim. Bu büyükşehir çalışmalarıyla birlikte herkes en verimli bir şekilde bundan istifade edecek köyü de, ilçesi de” şeklinde cevap verdi.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, son olarak mitingde Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Tüten’in Elbistan’ın büyükşehire bağlanmak isteyip istemediğini referandumla halka sorulması gerektiği şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise; “Onu Saadet Partisi İl Başkanı’na sorun” dedi.