Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

Özen'den Ekmek Uyarısı

Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürü Bahadır Özen, ilçedeki ekmek ve unlu mamulleri üretimi ve satışı yapan işyerlerine yazı göndererek ekmek satışlarını 1 Temmuz'da yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği çerçevesinde yapmaları gerektiğini belirterek; "Aksi halde hareket edenlere 5996 Sayılı Kanun gereği para cezası vardır" dedi.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 25 Temmuz 2012 11:19

4 Ocak 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yasalaşan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nin 1 Temmuz 2012 tarihinde de yürürlüğe girmesiyle birlikte ekmekte adeta devrim yaşanırken, Elbistan belediyesi Zabıta Müdürlüğü de başta fırınlar olmak üzere ilçemizdeki ekmek ve unlu mamul üretimi ve satışı yapan bakkal, market gibi işletmelere bir yazı gönderdi.

Bahadır Özen, tebliğe göre ekmeklerin müşteriye işyerinde bir görevli tarafından hijyenik eldiven ile vermesi gerektiğini belirtirken, işletmelere gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi; “4 Ocak 2012 tarih ve 28163 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’ne göre ekmek üretim ve satış yapan iş yerlerinizde ekmeğe müşterilerinizi,n ellerinin değmesini engelleyecek şekilde dolapta ve tezgahlarda muhafaza etmeniz gerekmektedir. Ekmek almaya gelen müşterilerinizin ekmekleri elleriyle almaması için raf ve dolaba bırakılması, bu raf ve dolabın önüne satış tezgahı bırakmanız ve satış elemanınızın ekmeği müşteriye hijyenik eldiven ile vermesi gerekmektedir. Aksi halde hareket edenlere 5996 Sayılı Kanun gereği para cezası vardır. Ayrıca unlu mamulleri üretimi yapıyor veya unlu mamuller sayışı yapan işyeri iseniz, yine gıdaların hijyeni ve halkın sağlığı açısından bu ürünlerde de yukarıdaki şekilde müşterilerinize vermeniz hususunu bilgilerinize rica ederim.”

Zabıta Müdürü Bahadır Özen ayrıca, başta fırınlar olmak üzere ilçedeki gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerine yönelik zabıta ekiplerince yapılan denetimlerin Ramazan Ayı’nda artarak devam ettiğini sözlerine ekledi.

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com