Elbistan Ahlak, Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Ahmet Özalp’i ziyaret eden Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu Bölge Danışmanı Eğitimci Hüseyin Yılmaz ve İlahiyatçı İzzettin Pak, platformun çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.
Platformun; Kur'an ve Sünnet çizgisinden sapmadan, bilişim ve iletişim çağının tüm araç ve gereçlerini kullanarak, insanlığı doğruluğundan şüphe duyulmayan bilgi kaynaklarına yönlendirme, insanlığın maddî ve manevî sıkıntı ve bunalımlardan kurtulabilmesi için önlerine uygulanabilir ilahî reçeteler sunma vizyonuyla 2007 yılında kurulduğunu belirten Hüseyin Yılmaz ve İzzettin Pak şunları söylediler; “Aradan geçen 5 yılda birçok önemli hizmetlere öncülük ve önderlik yapmanın verdiği huzurla emin adımlarla yoluna devam etmektedir. İlk olarak Türkiye genelinde bilimsel bir anket çalışması yaptırarak toplumumuzun Kur'an'a bakış açısını görmek istemiştir. Bu anketten çıkan sonuçlara göre halkımızın % 94 'ünün evinde Kur'an-ı Kerim'in olduğu, %78 'inin evinde meal ya da tefsirlerin de olduğu, %37 'sinin orijinalinden Kur'an okumayı bildiği, ancak sadece %5 'lik bir kesiminin düzenli bir şekilde anlamıyla buluştuğu görülmüştür.
Bu tablodaki durumu değiştirmek için yola çıkan platform, yurdumuzun her bir köşesine yayılmış 80'e yakın üye STK'larıyla birlikte halkımızı Kur'an'ın anlamıyla buluşturma noktasında sayısız toplantılara ev sahipliği yapmıştır.
Geçtiğimiz yıllarda 600 bin insanımızı Hasan Tahsin Feyizli tarafından hazırlanan Feyzü'l Furkân Kur'an-ı Kerim Meali ile tanıştırmıştır.
2009 yılında aynı anda 41 ilimizde ilk kez düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i ve Meali'ni Güzel Okuma Yarışması vasıtasıyla geniş kitlelerin Rabbimiz'in mesajıyla tanışmasına vesile olmuştur.
Hazırlanan kitapçıklar, broşürler, bültenler, TV ve radyo programları hep aynı hedefe matuf çalışmalar olarak hizmet görmüşlerdir.
Cezaevlerindeki mahkûmları bu en zor günlerinde manen huzura kavuşturma gayesiyle ziyaretler yapılmış ve mealler hediye edilmiştir.
Yine üye STK'lar tarafından her bir camimize Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim mealleri hediye edilmiş, öğrenciler arasında meal bilgi yarışmaları düzenlenerek Kur'an'ın anlaşılarak okunması ana mantığı verilmeye çalışılmıştır.
Tertiplenen senaryo yarışmasına katılan 500'e yakın eser arasından seçilenlerden bazıları Elham bu ve kılavuzsuz olmaz isimleriyle animasyon filmi ve radyo seslendirmeleri haline getirilmiş ve halkımızın büyük beğenisine mazhar olmuştur. www.kuranimiz.net adıyla kurulan web sitesi ve sosyal medya aracılığıyla toplumsal bilinç vermeye gayret edilmiştir.
Geçtiğimiz 2011 yılında yine üye STK'larla birlikte “Kur'an nedir, nasıl bir kitaptır ve niçin indirilmiştir; Kur'an'ı anlamanın yöntemleri nelerdir” konularında 200 merkezde düzenlenen programlara 250 bine yakın kişi katılmış olup bu seminerler vasıtasıyla Kur'an'ın mesajının daha geniş kitlelere ulaşması sağlanmıştır.
Kur'an gönüllülerince temin edilen mealler insanımıza işin önemi izah edilerek hediye edilmiş ve okunması titizlikle takip edilmiş, bu kapsamda tespit edilen özel kesimlere yönelik çalışmalarda da bulunulmuştur.
Platformun etki alanını genişletmek ve nitelikli desteğini artırmak amacıyla farklı kademelerden mülkî erkân ve müftülüklere ziyaretler yapılmış, KAB Platformu'nun hizmetleri, hedefleri ve çalışma şekilleriyle ilgili bilgi verilmiş, tanıtım ve destek için güzel bir vesile oluşturularak ilgililere mealler takdim edilmiştir.
Niteliği artırmak amacıyla Kur'an lisanı Arapça'nın öğrenilmesi için kurslar açılmış, bu amaçla “Ana kaynağın ana dilinden öğrenilmesi” vurgusu yapılmıştır. 2012 yılına gelince de, Kur'an sünnet birlikteliği, Kur'an'a karşı yapılan itirazlara cevaplar, Allah'ın sevdiği kulların özellikleri vb… 6 ana konu tespit edilmiş ve bu konu başlıklarında yurt sathında seminerler düzenlenmeye başlanmıştır.
Önümüzdeki günlerde web sitesi üzerinden uzaktan eğitim çalışmaları ile sanal sınıflar oluşturularak e-seminer, e-dersler verilerek toplumumuzun Kur'an'la buluşması kolaylaştırılacaktır.”