Tek Ebeveynli 100 Yöre Çocuğunun Eğitim ve Rehabilitesi Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Proje Koordinatör Özgür Cerit, proje kapsamında dağıtılan kitapların maliyetinin DOĞAKA tarafından karşılandığını söyledi.
Cerit; “DOĞAKA Sosyal Destek Programı (SODES) 2011Yılı Teklif Çağrısı kapsamında, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanarak DOĞAKA’ya sunulan, ajansın değerlendirmesinin ardından kabul edilerek desteklenen Tek Ebeveynli 100 Yöre Çocuğunun Eğitim ve Rehabilitesi Projesi kapsamında 27 ilköğretim okulunda okuyan 110 öğrenciye 110 takım kitap ve yaprak testler alınarak dağıtıldı. Okuldaki tek ebeveynli çocukların derslerine ve sınavlara hazırlanmasına yardımcı olacağı düşünülen kitapların maliyetini DOĞAKA karşıladı.
Dağıtılan kitap ve yaprak testler bu çocuklar için büyük bir ihtiyacı karşılamıştır. Çünkü okullardaki bu çocuklarımızın ders ve sınavlara hazırlık materyallerinde eksikti. Aileler dağıtılan malzemeleri büyük memnuniyetle karşılamış ve projede emeği geçen herkese teşekkürlerini sunmuşlardır.
Proje kapsamında Atatürk İlköğretim Okulu, Battalgazi İlköğretim Okulu ,Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Elbistan İlköğretim Okulu, Esentepe İlköğretim Okulu, Fatih İlköğretim Okulu, Gazi Pasa İlköğretim Okulu, Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu, İsmetpaşa İlkögretim Okulu, Istiklal İlköğretim Okulu, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Tepebaşı İlköğretim Okulu, TOKİ Şehit Jandarma Er Levent Kuşoğlu İlköğretim Okulu, Haci Bektaş Veli İlköğretim Okulu, Ali Tekinsoy İlköğretim Okulu, Yunus Emre İlköğretim Okulu, Karaelbistan İlköğretim Okulu, Büyükyapalak Gazi İlköğretim Okulu, Güvercinlik İlköğretim Okulu, Çiçek İlköğretim Okulu, Izgın İlköğretim Okulu, Şehit Er Ali Beyaz İlköğretim Okulu, Alembey İlköğretim Okulu, Geçit İlköğretim Okulu, Kalealtı İlköğretim Okulu, Türkören Hasan Erdoğan İlköğretim Okulu, Karaelbistan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören öğrencilerimize ilk okuma seti, ilköğretim 1.sınıf için konu testleri, 2. sınıf temel dersler, ilköğretim 2.sınıf için konu testleri, 3. sınıf temel dersler, ilköğretim 3.sınıf için konu testleri 4. sınıf temel dersler, ilköğretim 4.sınıf için konu testleri, 5. sınıf temel dersler ile ilköğretim 5.sınıf için konu testlerinden 110’ar takım verildi” dedi.