AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal dün Elbistan’a gelerek bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. İlk olarak beraberinde AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Elbistan Belediye Başkanı Avukat Durmuş Küçük ve partililerle birlikte Eski Demirciler Çarşısı’ndaki esnafları ziyaret etti.
Ziyarette esnaflarla sohbet eden ve onların sıkıntılarını dinleyen Mahir Ünal, daha sonra Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman’ı ziyaret etti. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu’nun da yer aldığı ziyarette Mahir Ünal, Kaymakam Metin Maytalman’dan ilçenin sorunları hakkında bilgiler aldı.
“Elbistan Belediyesi’nin İkinci Bir Bütçesi Olacak”
Burada Büyükşehir konusuna değinen Mahir Ünal, büyükşehir yasası ile birlikte köy ve beldelerin yükünü Elbistan belediyesi’nin alacağını, Elbistan’ın yükünü ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin alacağını söyledi. Ünal; “Yani ana yollar, diğer büyükşehrin yapması gereken altyapı işleri, altyapı yatırımları bütçede çok ciddi bir meblağ tutuyordu, artık onlardan kurtuluyorsunuz. Elbistan Belediyesi’nin ikinci bir bütçesi olacak. Birinci normal kendi bütçesi olacak, bir de büyükşehirden pay alacak. Dolayısıyla artık her yer Kahramanmaraş olacak. Elbistan merkez ilçelerden biri olacak” dedi.
“Her Yer Kahramanmaraş Oluyor”
Elbistan’ın il yapılması isteğine de değinen Ünal; “Arkadaşlar sürekli ‘Elbistan’ı il yapalım’ diyorlar. Bende diyorum ki; ‘Elbistan’ı il yapıp büyütmek mümkün değil’. Çünkü bunun örnekleri var. İl olup ta büyüyen bana bir tane yer gösteremezsiniz. Yani devlet tarafından il statüsü verilmiş ve il olduğu için büyümüş hiçbir örnek yoktur. Ardahan örneğinde bakarsanız aynısını görürsünüz, Kilis’e de bakarsanız aynısını görürsünüz. Dolayısıyla bir yeri il yapıp büyütmek stratejisi son derece yanlış. Bir yeri büyütüp il yapmak lazım. Büyütüp, geliştirip, kaynaklarını planlayıp, gelişim yeteneklerini ortaya çıkarıp, orayı bir cazibe merkezi haline getirip ve artık orası öyle bir büyüklüğe ulaşmalı ki; bu defa ‘ilçe olarak burası kendisini taşımıyor, burası kabuğuna sığmıyor, buraya il statüsü vermeliyiz’ denilmeli. Ben Elbistan için bunu düşünüyorum. Yani Elbistan’ı il yapıp büyütmek doğru bir şey değil. Elbistan büyütülür il yapılır. Dolayısıyla Büyükşehir ile birlikte kimse kimsenin mahallesi olmuyor. Her yer Kahramanmaraş oluyor.
Artık biz şunu yapıyoruz. Zaten AK Parti olarak başarımızın altında da bu yatıyor. Diyoruz ki; ‘Her yer bizim için Türkiye’. Hiçbir karış toprağını ayırt etmeden her yer Türkiye diye bakıyoruz. Büyükşehir olduğunda da her yer Kahramanmaraş olacak. Merkezde ne varsa burada da o olacak. Balıkçıl’da da, Güvercinlik’te de, Armutalan’da da o olacak. Hedefimiz bu.
Yıllarca şöyle bir sıkıntı olmuş. Kahramanmaraş denildiği zaman insanlar Kahramanmaraş merkezi algılıyor. Andırın, Pazarcık, Türkoğlu, hatta Narlı buralar, hiç öyle Maraş’tan sayılmıyor. Buralar üvey evlat mı yani? Hele Elbistan, Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü buraları zaten kuzey ilçeler, mesafede uzak. Şimdi büyükşehir olduğu zaman artık Kahramanmaraş merkez diye bir şey kalmayacak” dedi.
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu kaymakamlık ziyaretinden sonra beraberindekilerle birlikte Elbistan Belediye Başkanı Avukat Durmuş Küçük’ü ziyaret ettiler.
Ziyarette Başkan Küçük, belediyenin çalışmaları hakkında misafirlerine detaylı bilgiler aktardı.