Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

Sünni ve Aleviler Kardeşlik İftarı'nda Buluştu

İlçemizdeki Aleviler ve Sünniler, Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD) ile Hacı Bektaş Veli İlköğretim Okulu tarafından birlikte düzenlenen Kardeşlik İftarı'nda buluştu. İftar'da, Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Eğri de Hz. Ali'nin şahadeti ile ilgili bir konferans verdi.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 1 Tarih  Tarih : 13 A?ustos 2012 11:45

Kervansaray Restoran’da gerçekleştirilen Kardeşlik İftarı, yöremiz sanatçılarından Aşık Tekini’nin günün anlam ve önemiyle ilgili söylediği deyişlerle başladı. Daha sonra bir konuşma yapan ELSİAD Başkanı Emin Polat, son zamanlarda ülkemizin birlik ve beraberliğe çok daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirterek Kardeşlik İftarı’na katılan herkese teşekkür etti.

Polat’tan sonra Demircilik Belediye Başkanı Ali Ekber Tepe bir konuşma yaparak şiunları söyledi; “Aleviler ile Sünnilerin aynı çatı altında birlikte yaşamaktadılar. Bizler et-tırnak gibi bir bütünüz. Alevi-Bektaşi düşüncesinde olan bizler ve değerli Sünni kardeşlerimiz aynı çatı altında yıllar boyunca bir arada yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Bizler bir mozaik yapı içerisinde bulunuyoruz. Alevisi, Sünnisi, Kürdü ve Türkü ile hepimiz bir bütünüz. Et-tırnak gibiyiz. Bizleri ayrı kamplara bölmeye, parçalayıp yutmaya çalışanlara tahammülümüz yok. Ortadoğu'nun ateş çemberinde yer aldığı şu günlerde, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” dedi.

Daha sonra Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Eğri, Hz. Ali'nin şahadetiyle ilgili bir konferans verdi. Eğri; “Ramazan ayının 21. günü İmam Ali Efendimizin şahadetinin tarihidir. Onun için bu gün tarihi bir gündür. En büyük kardeşlik destanını Hz. Muhammed ile Hz. Ali yazdı. Ben ilmin şehriyim, Ali onun kapısıdır buyuran Hz. Muhammed Mustafa kendisine kardeş olarak Şah-ı Velayet Hz. Ali'yi seçmiştir. Gün Muhammed, ay Alidir diyoruz ya, Hz. Muhammed ışığın merkezi, onu yansıtan da Hz. Ali'dir. Hz. Muhammed 'Ben Kur'an’ın insanlığa ulaştırılması için mücadele ettim, ey Ali ise sen Kur'an'ın tevili için, yorumlanması için mücadele edeceksin' buyurmuştur. Sanki bir görev paylaşımı yapmışlardır. Yine Peygamberimiz 'Ben Hak peygamberlerin sonuncusuyum, sen ise Allah'a ulaşma yollarını öğretecek olan velilerin, Allah dostlarının ilkisin' buyurmuştur. Peygamberimiz Kur'an-ı Kerim ile Ehl-i Beyt'ini bize miras olarak bıraktı. Bizler de Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdü-Türkü ile Kur'an'a da sahip çıkıyoruz, Ehl-i Beyt'e de sahip çıkıyoruz. Ramazan ayı hepimizin ayıdır, Hz. Ali, bir Ramazan günü Hakk'a yürüdü."

Kardeşlik İftarı’na Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Elbistan Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Özcan, Kent Konseyi Başkanı Mükremin Yinanç, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Emniyet Amiri ve Müdür Vekili Ahmet Eksin ile Alevi ve Sünni vatandaşlar katıldı.

 

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Bu habere toplam 1 yorum yazylmy?tyr.

bülent kılınç [ 14 A?ustos 2012 02:46 ]

sayın aliekber tepe, cemevlerini ibadet yeri saymayacaksın, cümbüş evi diyeceksin, osmanlıdan tut günümüze mum söndü gibi hakaretlere maruz kal, dersimde bombalan, maraşta kesil, sivasta yakıl, kurşunlan, askerde ölenin şehit sayılmasın, kurbanda kestiğin yenilmesin, devlet kademesinde işe alınma, alınsanda yükselme, her zaman dalga konusu ol, ramazan ayında oruç tutanlara saygı göster ama senin orunun geldiğinide gittiğinide kimse bilmesin, enküçük siyasi yürüyüşte malatya caddesine yürümeye kalk, sonrada kardeşlikten bahset. bence ''alevi ve sünni vatandaşlar katıldı'' cümlesi bile ayrımcılıktır, abest dir.

Yorumların tamamını okumak için tıklayın.

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com