Meclisin tatile girmesiyle milletvekillerinin birçoğu seçim bölgesine giderek halkla bir araya gelirken, TBMM’de milletvekillerinin çalışma istatistiklerini çıkardı. Milletvekillerinin geçtiğimiz dönem mecliste yapmış olduğu sözlü soru önergesi, yazılı soru önergesi, kanun teklifi, araştırma önergesi ve mecliste söz alma rakamlarına bakıldığında MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 480 sözlü soru önergesi ile TBMM’nin birincisi oldu.
Dedeoğlu, aynı zamanda tüm dallarda da Kahramanmaraş milletvekilleri içerisinde birinciliği kimseye kaptırmadı.
TBMM verilerine göre Kahramanmaraş Milletvekillerinin çalışma istatistikleri şöyle.
Mesut Dedeoğlu: 5 kanun teklifi hazırladı, 398 yazılı soru önergesi, 480 sözlü soru önergesi ile 6 araştırma önergesi verirken 37 defa da genel kurulda söz aldı.
Durdu Özbolat: 28 yazılı soru önergesi verirken, genel kurulda da 3 defa söz aldı. Özbolat’ın sözlü soru önergesi, araştırma önergesi ve kanun teklifi bulunmuyor.
Mahir Ünal: 3 kanun teklifi hazırlarken, 21 defa da genel kurulda söz almış. Mahir Ünal’ın yazılı ve sözlü soru önergesi ile araştırma önergesi bulunmuyor.
Mehmet Sağlam: 1 kanun teklifi bulunurken, genel kurulda da 5 defa söz almış Sağlam’ın yazılı ve sözlü soru önergesi ile araştırma önergesi bulunmuyor.
Sıtkı Güvenç: 4 defa genel kurulda söz almış. Güvenç’in kanun teklifi, yazılı ve sözlü soru önergesi ile araştırma önergesi bulunmuyor.
Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu: Genel kurulda 3 defa söz almış. Ramazanoğlu’nun kanun teklifi, yazılı ve sözlü soru önergesi ile araştırma önergesi bulunmuyor
Nevzat Pakdil: Genel kurulda 2 defa söz alırken, 1 de kanun teklifi bulunuyor. Pakdil’in yazılı ve sözlü soru önergesi ile araştırma önergesi bulunmuyor.
Sevde Beyazıt Kaçar: TBMM’de genel kurulda hiç söz almamış. Bunun dışında kanun teklifi, yazılı ve sözlü soru önergesi ile araştırma önergesi de bulunmuyor.
Dedeoğlu; “Tüm Kesimlerin Sorunlarını Meclise Taşıyoruz”
Hem TBMM’nin hem de Kahramanmaraş’ın birincisi olan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, yapmış olduğu değerlendirmelerde şunları söyledi; “Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında muhalefet olarak denetim imkânlarını en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Bu nedenle, memurun, işçinin, emeklinin, esnafın, çiftçinin, sıkıntı içinde yaşayan tüm kesimlerin sorunlarını Kanun Teklifi, Araştırma Önergeleri, Yazılı ve Sözlü Soru Önergeleri ile TBMM Genel Kurulu gündemine taşımaktayız.”