Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

"Din Eğitimi Temel Ders Olsun"

Saadet Partisi Elbistan İlçe Sekreteri M.Mustafa Kar, din eğitiminin seçmeli ders değil temel ders olması gerektiğini söyledi.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 2 Tarih  Tarih : 11 Eylül 2012 11:05

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Saadet Partisi Elbistan İlçe Sekreteri M.Mustafa Kar, açıklamasında seçmeli derslere dikkat çekti.

Kar, açıklamalarında şu İfadelere yer verdi; “Yeni bir eğitim ve öğretim yılına girdiğimiz bu günlerde tüm idareci ve öğretmen meslektaşlarıma ve öğrencilerimize üstün başarılar dilerim. Öğrendiğimize göre 5 ve 9. sınıflarda Kuranı Kerim ve Dini Bilgilerin içinde yer aldığı birtakım derslerin seçmeli ders uygulamasında olduğunu ve bu dersleri almak isteyenlerin velileri ile birlikte Okul Müdürlüklerine 12 Eylül tarihine (yarına) kadar yazılı başvuru süresi tanınmıştır. %98 i Müslüman olan ülkemizde çocuklarımızın Din Eğitimi alması inancımızın gereği olsa gerek. Bunun için Din Eğitimi seçmeli ders değil temel dersler arasında olmalı, süreye ve başvuruya yer verilmeden okullarımızda söz konusu dini bilgiler (uzmanlarınca) verilmelidir. Ancak; çocuğuna bu bilgilerin verilmesini istemeyenlere de istedikleri branşları seçme serbestisi tanınmalıdır. 

Ayrıca Almanya, İngiltere ve ABD'de yapılan araştırma sonuçlarına göre, kız ve erkek okullarının başarı oranı, karma eğitim yapan okullara göre daha yüksek olduğu tespit edilmiş ve dünyanın birçok yerlerinde sınıflarda Karma Eğitimden vazgeçilerek kız ve erkek sınıflarının ayrıldığını görsel ve yazılı basından öğrenmiş oluyoruz. Karma eğitim insan fıtratına (yaratılışına) aykırı bir durumdur. Karma eğitim nedeniyle özellikle eğitimde birçok sorun baş gösteriyor. Öğrencileri meşgul eden eğlence,  suç işleme, vakti boşa harcama, taciz ve bu uygulamanın yapıldığı okullarımızda sonu cinayetlere kadar varan kavgaların yaşandığını görmekteyiz. Bundan dolayıdır ki Karma eğitimden vazgeçilerek kız ve erkek okulları veya sınıfları ayrılmalıdır.” İfadelerini kullandı. Kar, Yeni Anayasa çalışmaları ile ilgili olarak da “Kamuda ve okullarımızda başörtüsü yasağının kaldırılmasına dair teklifin iktidar tarafından geri çekilmesini ve mecliste temsil edilen muhalefetin de buna tepki göstermemesini de esefle karşılıyorum. Bu uygulama ifade ve inanç özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir.”

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Bu habere toplam 2 yorum yazylmy?tyr.

ABDULLAH [ 12 Eylül 2012 07:51 ]

Kaleminize sağlık. İktidar partisi on yılda bir arpa boyu yol aldı. Onu da yamalı bohçaya dönüştürdü. %98 i müslüman olan ülkemizde din eğitiminin seçmeli olması ne demektir. Din Eğitimi Türkçe, Matematik,Fen ve Sosyal Bilgiler gibi Temel Ders olmalı. Hatfada 2 saat değil en az 4,5 saat olmalıdır. Bu eğitimi almak istemeyenler seçmeli ders için dilekçe vermelidir. Bundan sonra oyumuz SAADET PARTİSİ'nedir.

bülent kılınç [ 11 Eylül 2012 15:43 ]

hoca, hani dinde zorlama yoktu.. laik bir sistemde şeriat kurallarını istemek mantığa aykırı. kokuşmuş fikirlerinizi kendi çocuklarınıza saklayın.

Yorumların tamamını okumak için tıklayın.

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com