2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı, yeniliklerle, 4+4+4 eğitim sistemi ile bu yıl okula yeni yazılan birinci sınıf öğrencileriyle başladı.
Okula erken uyum sağlamaları, eğitim görecekleri okulu ve sınıfı tanımaları amacıyla okula bir hafta erken başlatılan birinci sınıf öğrencileri, okulun ilk gününde sınıfları anne ve babalarıyla birlikte doldurdu.
Okula yeni başlayan mini mini birlerin bazıları ayrı bir heyecanla okula giderken, bazıları ise anne ve babalarıyla gittikleri okulu tanımaya çalıştı. Öğretmenlerin de sevgiyle yaklaştığı minik öğrenciler bir hafta boyunca ağırlıklı olarak okulu tanımaya, yeni arkadaşlıklar kurmaya çalışacaklar ve gelecek hafta eğitim-öğretimin resmen başlamasıyla onlar da derse başlayacaklar.
Diğer taraftan yeni eğitim sistemini de beraberinde getirdiği 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı’nın açılışını Elbistan merkezde 3 bin 541 öğrenci yaparken, bunların 2 bin 487’sini zorunlu eğitim kapsamındaki 66 aylık çocuklar oluştururken, 1054’ü de isteğe bağlı yazdırılan çocuklardan oluştu.