Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

Çanakkale 1915 Gösterime Girdi

EKM Sinema Salonunda gösterime giren Çanakkale 1915 filmini izleyen Elbistan protokolü, filme tam not verdi.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 03 Aralyk 2012 11:19

Türk ulusunun diriliş hikâyesi “Çanakkale 1915” isimli film, Elbistanlı sinemaseverlere merhaba dedi.

Filmin Elbistan Kültür Merkezi (EKM) Sinema Salonları’nda gösterime girmesi nedeniyle düzenlenen özel seansa Elbistan Kaymakam Vekili Numan Altay, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Uğur İnce, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol’un yanı sıra daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve aileleri katıldı.

Filmin, gösterime girdiği ilk gün ve özel seansta ilçe protokolünün birçok üyesi, EKM yetkililerince kapıda karşılandı ve salondaki yerini aldı. Tarihimizdeki büyük ve önemli olayların beyaz perdeye aktarılmasını sevindirici bir gelişme olarak niteleyen Kaymakam Vekili Numan Altay, daire amirleri ile birlikte günlük mesai stresinden uzak zaman geçirmek istediklerini de kaydetti. Kaymakam Altay, “Kısa bir süre önce birlikteliğimizin sembolü olan Aşure Günü’nü kutladık. Çanakkale’de de Alevi’siyle Sünni’siyle aynı siperde omuz omuza çarpışan ve şehit olan atalarımızın vatan uğruna verdikleri bu mücadeleyi bir kez daha beyaz perde de izleyeceğiz. Bu imkânı sağlayan EKM yöneticilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Elbistan Kültür Merkezi Sinema Salonları’nın işletmecisi Özgür İspir de filme gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını söyledi. Filmin bir kahramanlık destanını anlattığını belirten İspir, özel seansa katılımlarından dolayı Kaymakam Vekili Numan Altay nezdinde tüm idarecilere teşekkür etti.

Yönetmenliğini Yeşim Sezgin’in üstlendiği filmin kalabalık oyuncu kadrosunda başlıca rolleri İlker Kızmaz, Barış Çakmak, Celil Nalçakan gibi oyuncular paylaşıyor. Filmin görsel efektleri “Fetih 1453” filminin de efektlerini yapmış EPICS-Serkan Zelzele tarafından hazırlandı. Savaşın yapıldığı ve savaş sürecindeki kritik kararların alındığı gerçek mekânlarda geçen filmde Çanakkale’de Türk askerinin gösterdiği direnç bir kahramanlık destanı olarak anlatılıyor. Deniz ve kara savaşı sahnelerinde dijital özel efektler öne çıkarken, ezanlı, ilahili, türkülü, mehter marşlı bölümler de dikkat çekiyor.

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com