Türk ulusunun diriliş hikâyesi “Çanakkale 1915” isimli film, Elbistanlı sinemaseverlere merhaba dedi.
Filmin Elbistan Kültür Merkezi (EKM) Sinema Salonları’nda gösterime girmesi nedeniyle düzenlenen özel seansa Elbistan Kaymakam Vekili Numan Altay, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Uğur İnce, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol’un yanı sıra daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve aileleri katıldı.
Filmin, gösterime girdiği ilk gün ve özel seansta ilçe protokolünün birçok üyesi, EKM yetkililerince kapıda karşılandı ve salondaki yerini aldı. Tarihimizdeki büyük ve önemli olayların beyaz perdeye aktarılmasını sevindirici bir gelişme olarak niteleyen Kaymakam Vekili Numan Altay, daire amirleri ile birlikte günlük mesai stresinden uzak zaman geçirmek istediklerini de kaydetti. Kaymakam Altay, “Kısa bir süre önce birlikteliğimizin sembolü olan Aşure Günü’nü kutladık. Çanakkale’de de Alevi’siyle Sünni’siyle aynı siperde omuz omuza çarpışan ve şehit olan atalarımızın vatan uğruna verdikleri bu mücadeleyi bir kez daha beyaz perde de izleyeceğiz. Bu imkânı sağlayan EKM yöneticilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Elbistan Kültür Merkezi Sinema Salonları’nın işletmecisi Özgür İspir de filme gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını söyledi. Filmin bir kahramanlık destanını anlattığını belirten İspir, özel seansa katılımlarından dolayı Kaymakam Vekili Numan Altay nezdinde tüm idarecilere teşekkür etti.
Yönetmenliğini Yeşim Sezgin’in üstlendiği filmin kalabalık oyuncu kadrosunda başlıca rolleri İlker Kızmaz, Barış Çakmak, Celil Nalçakan gibi oyuncular paylaşıyor. Filmin görsel efektleri “Fetih 1453” filminin de efektlerini yapmış EPICS-Serkan Zelzele tarafından hazırlandı. Savaşın yapıldığı ve savaş sürecindeki kritik kararların alındığı gerçek mekânlarda geçen filmde Çanakkale’de Türk askerinin gösterdiği direnç bir kahramanlık destanı olarak anlatılıyor. Deniz ve kara savaşı sahnelerinde dijital özel efektler öne çıkarken, ezanlı, ilahili, türkülü, mehter marşlı bölümler de dikkat çekiyor.