Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle SGK Elbistan Merkez Müdürü Halis Güven, Veri Hazırlama Memuru Derviş Kara ile birlikte Bizim Elbistan Gazetesi’ni ziyaret etti.
Ziyarette Gazetemizin Editörü Meltem Göçer’e hafta ve kurum hakkında bilgiler veren Güven şunları söyledi; “Her yıl Mayıs ayında, yeniden yapılandırılan sosyal güvenlik sistemimizin toplumun tüm kesimlerine tanıtımının yapılması ve Sosyal Güvenlik bilincinin oluşması için Sosyal Güvenlik haftası kutlanmaktadır. Bu yıl Sosyal Güvenlik Haftası 10 Mayıs - 16 Mayıs 2010 tarihleri arasında kutlanmaktadır. Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumları tek çatı altında birleştirilmiştir. Ardından Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık sigortası bakımından kişileri güvence altına almak; bu sigortadan yararlanacak kişileri ve sağlanacak hakları, bu haklardan yararlanma şartlan İle bu iş ve işlemlerde uyulması gereken usul ve esasları belirlemek amacı ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanunu 1 Ekim 2010 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanunu vatandaşlarımızı bütün yaşamları boyunca çok yakından ilgilendirdiği için herkesin bu kanunla getirilen hak ve ödevlerini bilmesi Sosyal Güvenlik Kurumunun amacı olan sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin adil kolay erişilebilir, aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda hizmet sunulmasını kolaylaştıracaktır. Kişilerin haklarının kullanılması ve yükümlülüklerinin yerine getirilmesi, hem hizmet alanların hem de hizmet verenlerin işlerini kolaylaştıracaktır. Buda toplum da sosyal güvenlik bilincinin oluşması ile mümkün olacaktır.
Bizde Elbistan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü olarak toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşması, vatandaşlarımızın dikkatlerini bir hafta boyunca sosyal güvenliğe yoğunlaştırmalarını sağlamak için caddelere uyarıcı afişler astık. Ayrıca sosyal güvenlikle ilgili hemşerilerimizi bilgilendirmek için çarşı merkezinde bir stant açtık.
Bu yeni yapılanma döneminde hak ve ödevlerini bilen bir toplumun oluşması için herkesin yardımlarını bekliyor, herkesin Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutlar, saygılar sunarım” dedi.
Meltem Göçer ise Halis Güven ile Derviş Kara’ya nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek haftalarını kutladı.