Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

Vetiyatro Elbistan'da Perde Açıyor

Vetiyatro ekibi, çıktığı Anadolu Turnesi'nde bugün AEL Tiyatro Salonu'nda sergileyeceği Zengin Mutfağı isimli oyunu ile Elbistan'da perde açacak. Oyun, saat 20.00'de başlayacak.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 26 Mayys 2010 10:40

1988 yılında beyaz perdeye uyarlanarak başrolünü Şener Şen’in oynadığı Vasıf Öngören’in Zengin mutfağı isimli tiyatro oyunu, Vetiyatro ile bugün Elbistan halkı ile buluşacak.

Perdelerini Elbistanlı tiyatro severlere açacak olan Vetiyatro’nun usta ekibi, bugün akşam saat 20.00’de AEL Memur Site Tiyatro Salonu’nda Zengin Mutfağı isimli oyunu sergileyecekler.

Müge Saut’un hem oynadığı hem de yönettiği Nevzat Süs, Suat Oktan, Halil Ersan, Ulaş Kotan’ın rol aldığı Zengin Mutfağı, 1970’li yıllarda yaşanan işçi olayları sırasında varlıklı bir evde çalışanların hayatlarını anlatıyor.

Zengin Mutfağı’nın konusu ve o mutfakta yaşanan olaylarla ise şunlar: Türk siyasi tarihinin en önemli olaylarından birini anlatarak başlıyor. 15-16 Haziran 1970 işçi eylemleriyle. İş yasalarında yapılacak olan kimi değişikliklere karşı çıkan DİSK eylem kararı almış ve işçiler iş bırakarak taleplerini dile getirmek adına yürüyüş düzenlemişlerdi.

Dönemin koşullarında işçi muhalefetini durdurmak adına sıkıyönetim ilan edilmişti. Diğer taraftan Türkiye’de birçok kesimin artık kabul ettiği kontrgerilla örgütlenmesini de göstermektedir. Selim (Halil Ersan) Karakteri; temsil edilen devlet ve sermaye içerisinde yasa dışı faaliyetler yürütürken aynı zamanda Kerim Beyin köşkünde hizmetçilik yapan Kız (Müge Saut) ile nişanlıdır.

Kendisine verilen görevleri yerine getirmeden Kız’la evlenmek istemez. Oyunun Ana karakterlerinden biri de Köşkte aşçı olan eski pehlivan Lütfü’dür (Nevzat Süs). Lütfü Usta; sorgusuz bir biçimde patronuna bağlı, gelişen olayları seyirciye aktarmak adına kilit bir noktada durur. Köşke getirilen terbiyeli kurt köpeğiyle Selim karakteri arasında koşutluk kurulurken, köpeğin önüne gelene saldırmasından dolayı Lütfü Ustanın onu zehirleme isteği büyük bir parodiye dönüşür.  Oyunun diğer kahramanları Ahmet (Suat Oktan) ve Şoför Seyfi (Ulaş Kotan) gelişen olaylar karşısında tutumlarıyla oyuna zenginlik katıyor.

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com