Esendere Ailesi'nin güneydoğuda görev yapan 2 oğlundan biri olan Topçu Çavuş Elhas Esendere, terhisine 1 ay kala şehit düşerken, Hakkari Çukurca'da Uzman Çavuş olarak görev yapan ağabeyi Okyar Esendere kardeşinin şehit haberi ile yıkıldı.
Van'da düzenlenen törenin ardından uçakla Gaziantep'e gönderilen 21 yaşındaki Şehit Topçu Çavuş Elhas Esendere'nin cenazesi, karayolu ile memleketi Göksun'un Ericek Beldesi'ne getirildi.
Pakdil, Gözyaşlarına Hakim Olamadı
Cenaze gelmeden Göksunlu olan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Göksun Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu şehidin evine giderek şehit ailesine baş sağlığı dileklerinde bulundu.
Milletvekilleri ve valinin baş sağlığı dileğinde bulunması sırasında şehidin yakınları ağlayarak baygınlık geçirirken, TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil de duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.
Gökyüzü Şehide Ağladı
Karayolu ile Ericek'e getirilen Şehit Elhas Esendere'nin cenazesi son defa Berit Mahallesi haytalar Mezrası'ndaki baba ocağına getirildi. Şehidin baba ocağına getirilmesi ile gökyüzü adeta şehidine ağladı ve birden sağanak yağmur başladı. Şehidin cenazesi araçtan indirilmezken, yakınları yağmurun altından tabuta sarılıp ağıtlar yaktı.
5 Bin Kişi Şehidi Uğurladı
Cenaze, baba ocağından alındıktan sonra kasaba meydanında tören alanına getirildi. Al bayrağa sarılı tabuta sarılan baba Çavuş, anne Emiş Esendere ile kardeşleri ve yakınları ağıtlar yaktı. Topçu Çavuş Şehit Elhas Esendere'nin özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Bekir Gülce şehidin cenaze namazını kıldırdı. TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Kahramanmaraş İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün, Ericek halkı ve çevre köy ve beldelerden gelen yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende namazın ardından helallik istenmesinden sonra Şehit Elhas Esendere'nin cenazesi omuzlara alındı. Bir süre omuzlarda taşınan Esendere'nin cenazesi, daha sonra cenaze nakil aracına konularak kasaba mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Törene katılanlar, 'kahrolsun PKK, şehitler ölmez vatandan bölünmez' şeklinde sloganlar atarak teröre lanet okudu.
“Hükümet Getirsin Benim Çocuğumu”
İnşaatçı olduğunu ve gurbetlerde çalıştığını söyleyen Baba Çavuş Esendere, 18 Haziran Cuma günü evine geldiğini, 19 Haziran Cumartesi günü de oğlunun şehit haberini aldığını söyledi.
20 Haziran Pazar Günü, babalar Günü'nde oğlunu toprağa vermenin acısını yaşayan Baba Çavuş Esendere, şehit düşen oğlunu 3 yıldır göremediğini belirterek; “Askere gitti göremedim, izine geldi göremedim. Gurbetlerde çalıştığım için oğlumu göremedim. Şimdi . Ben çocuğumu sağ verdim, sağ istiyorum. Hükümet getirsin benim çocuğumu. Vatani görevini yaparken hangi ülkeyle çarpışıyordu? Ermeniyle mi, Yunanla mı, Rumla mı, Rusla mı çarpışıyor? ” dedi.
“Hangi Ülkeyle Savaştı da 'Vatan Sağ Olsun' diyeyim”
Fakir çocuklarının doğuda, zengin ve milletvekili çocuklarını ise batıda askerlik yaptığını söyleyen baba Çavuş Esendere; “Fakirin çocuğu gitsin doğuya, zenginin, milletvekilinin çocuğu plajlarda 28 gün görev yapsın gitsin güzel güzel uyusun. Var mı böyle bir adalet? Fakirin çocuğu mu fakiri koruyacak? Zenginin çocuğu niye korumuyor? Ben, dişimi tırnağıma takıp gurbetten daha dün gelmişim evime. Onlar için çalışıyorum. 3 senedir evimi görmemişim. Onu da bu şekilde yetiştirip 3 tane çapulcunun eline verip de, 3 tane kör kurşuna salıp da nasıl vatan sağ olsun diyeyim. Hangi ülkeyle savaştı da ben 'vatan sağ olsun' diyeyim” dedi.
İmralı'daki cezaevinde yatan terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın asılması gerektiğini söyleyen acılı baba Çavuş Esendere son olarak; “Assınlar onu. Öcalan'ı beslemesinler assınlar onu. Bir kişi telefonla yönlendirip bütün fakirin-fukaranın çocuğunu öldürtüyor. İlkin İmralı'daki Apo'yu assın. Onu assın ondan sonra da ötekilerini 24 saatte teslim alır. Bunu yapmıyor, işine gelmiyor. İmralı'da özel doktorla, özel lokantayla, özel şeylerle besliyorlar. Hangi devleti kurtarmış da getirmiş besliyor. ” dedi.