Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

Çelik'ten Yaz Kuran Kursu Çağrısı

Diyanet-Sen Elbistan Temsilcisi Ahmet Çelik, yaptığı yazılı açıklamada okulların kapanmasıyla birlikte açılan yaz kuran kurslarının çocukların eğitimi için önemli olduğunu söyledi.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 29 Haziran 2010 11:05

Çelik şu ifadelere yer verdi; “Ne yazık ki bu kurslarımıza kayıttaki 12 yaş engeli ve 15 olan sınıf açma yeter sayısı hala devam ediyor. Gönül ister ki Kur’an-ı Kerim seçmeli ders olarak ilköğretim müfredatına konulsun. Ancak mevcut ilköğretim sisteminde bu mümkün olmadığı için en azından çocuklarımızın yaz tatillerinde Yaz Kur’an Kurslarına gitmeleri engellenmemeli, bilimsel verilere, pedagojiye uymayan bu saçma yasak bir an önce kaldırılmadır. Küçük yerleşim birimlerinde ve bazı yaz kurslarında kursa gelebilecek tüm çocuklar geldiğinde sayı 10-13 oluyor, yeterli sayı olmadığından dolayı kursun açılmasına izin verilmiyor. Bu sayının milli eğitime bağlı diğer kurslarda olduğu gibi 10’a çekilmesi küçük yerleşim birimlerinde de talebin karşılanmasını sağlayacaktır. Ayrıca bu kurslara devamlılık mecburiyetinin olmaması kursa kaydını yaptırmasına rağmen öğrencilerin zaman zaman kursa gelmemesi, bazen öğrenci sayısı 25-30 belki daha fazla olurken bazen de 15’in altına inmesine neden oluyor. Bu durumda teftişlerde öğrenci sayısının az çıkması kurslarda eğitim veren hocalarımızı da zor durumda bırakmaktadır. Bu nedenle başlangıç kaydında 15 kişi şartı aransa bile teftişlerde bunun kaldırılması daha sağlıklı olacaktır kanaatindeyiz. 

 4-B’li İmam-Hatiplerin hizmet sözleşmesinin 6. maddesinde söz konusu personele yaz Kur’an kurslarında görev verilebileceği ifade edilirken ek ders ücreti alabileceklerine dair bir ifade bulunmamaktadır. Sendika olarak gerek toplu görüşme sürecinde gerekse Kurum İdari Kurul toplantılarında konuyu sürekli dile getirdik ve iş barışı açısından 4-B’li personelin de ek ders ücretinden faydalanması gerektiğini, kadrolu bir imam-hatibin yaz kurslarında ek ders ücreti alırken 4-B’li meslektaşının ek ders ücretinden faydalanamamasının eşit işe eşit ücret prensibine karşı bir uygulama olduğu belirttik. Konu şuanda Maliye Bakanlığı tarafından incelenmektedir. Gerekli düzenlemenin bir an önce yapılarak yıllardır mağdur edilen 4-B’li imam-hatip ve Kur’an kursu öğreticilerinin ek ders ücretinden yararlanması sağlanmalıdır. Böylece yaz Kur’an Kurslarındaki verim de artacaktır.

 Çocuklarımız bu kurslara gönüllü olarak geliyor. Üstelikte eğitim döneminin sonunda zorlu bir dönemin ardından yaz tatillerinden fedakarlık yaparak geliyorlar. Dolayısıyla kurslarda eğitim veren hocalarımızın onları motive etmesi, sıkmadan ama;  vermesi gerekenleri de onların seviyesine inerek, bazen oyunla, bazen ödüllendirme sistemiyle vermesi büyük önem taşımaktadır. Çünkü çocuklarımızın dine,  din görevlilerine, camilere, Kur’an ve din eğitimine bakışlarını etkileyen ilk mekanlar Yaz Kur’an Kursladır. Dolayısıyla kursları veren hocalarımızın üstüne büyük sorumluluk düşmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın kurslar başlamadan önce eğiticilere yönelik verdiği seminerleri bu açıdan olumlu karşılıyoruz. Ancak yaz Kur’an kurslarının kalitesinin artırılması için yeni çalışmalarla kursların verimliliğinin artırılması gerektiğine inanıyoruz. Kur’an-ı Kerim’in nüzulümün 1400. yılında geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim  ve onun içeriği ile tanıştırmak, dini bilgileri doğru bir şekilde öğrenmelerini sağlamak için bütün velilerimizi çocuklarını Yaz Kur’an kurslarına göndermeye çağırıyoruz”

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com