Türkiye genelinde hissedilen aşırı sıcaklıklar vatandaşı bunaltırken bu yıl klima ve vantilatör satışlarında patlama yaşandı.
Klima ve vantilatör satışlarının geçen yıla göre iki katına çıktığını söyleyen Gürbüz Mobilya Sahibi İşadamı Faruk Gürbüz, klima ve vantilatörü en çok 7 ve 8. ayda satıldığını kaydetti.
Gürbüz, şunları söyledi; “Bu yıl itibariyle geçen yıllara nazaran beyaz eşyada en çok satış yapan vantilatör ve klima oldu. Bunun da 120 yılın en sıcak yazını yaşadığımız döneme rastladığı için satışlarımız patlama gösterdi. Geçen yıla göre klima ve vantilatör satışı 2 katına çıktı. En çok Temmuz ayının 15 ve Ağustos ayının 15’i arasındaki günlerde klima ve vantilatör satışı yapılmaktadır.
Biz klimayı genelde yeni yapılan oteller, A ve B Termik Santralleri, yeni yapılan baraj inşaatı ve buna benzer kapalı alanlar için satış yaparken bu yıl vatandaşlarımız Elbistan’da kendi evlerine ve işyerine de klima taktırdığına şahit olduk. Bu da sıcaklıklardan kaynaklanıyor”