Avrupalı Karahasanlılar Yarımlaşma ve Dayanışma Derneği (Akar-Der), Karahasanuşağı Köyü’ne yeni okul binasının yaptırılması gündeme gelmesiyle Avrupa’da yaşayan gurbetçilerden topladıkları 50 bin Euro’yu Elbistan eski Kaymakamı Ahmet Altıntaş’a teslim etmişlerdi.
2. Elbistan Ultra Maraton Koşusu için Karahasanuşağı Köyü’ne giden Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılmasının ardından yapılmaya başlanacak olan Karahasanuşağı İlköğretim Okulu’nun yeni binası için eski okullarda incelemelerde de bulundu.
Kaymakam Maytalman beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İl Genel Meclis Üyesi Ali Demir, Elbistan İl Özel İdare Müdürü Mekser Akgün, Avrupalı Karahasanlılar Yarımlaşma ve Dayanışma Derneği (Akar-Der) Başkanı Ahmet Gül, eski Başkan Şaban Erdoğan, Köy Muhtarı Halit Türk ve Karahasanuşağı İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Akkuş ile birlikte köy içinde bulunan eski binalarda incelemelerde bulundu.
İnceleme sırasında Müdür Mehmet Akkuş, 1980 yıllarında ve daha öncesinde yapılmış olan köy içindeki 2 ve köy girişinde bulunan bir okul binalarının çok eski olduğunu söyledi.
Daha sonra Kaymakam Maytalman ve beraberindekiler, köy girişinde bulunan diğer eski okul ve okul yanına yapılması planlanan yeni okul binasının 26 bin metrekarelik arazisinde incelemelerde bulundular.
Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, yeni okul binası için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını ve 2011-2012 eğitim-öğretim yılında yeni binada eğitim verileceğini belirtti.