Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

"Hayat, Şimdi Daha Güzel"

Organ nakliyle hayata yeniden bağlanan 19 yaşındaki Meryem Biçer, diyaliz makinesi ve hastaneden uzak yaşamanın mutluluğunu sürüyor. 'Hayat şimdi daha güzel' diyen Biçer, tüm organlarını da bağışlayacağını söyledi.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 06 Kasym 2010 11:12

2003 yılının aralık ayının sonlarına doğru baş ağrısı, çok uyuma renginin solukluğu nedeniyle gittiği Elbistan Devlet Hastanesi’nde böbrek yetmezliği teşhisi konulan 19 yaşındaki Meryem Biçer, 2004 yılında önce Kahramanmaraş’ta, ardından da Gaziantep’te diyalize girmeye başladıktan sonra tedavisine Elbistan Devlet Hastanesi Diyaliz Servisi’nde devam edildi.

Hayatı henüz 13 yaşındayken birden değişen, okuyup hemşire olma hayali yok olan Meryem Biçer’i ayakta tutan, hayata bağlayan ise o bitmeyen umudu oldu.

1 Yıl Önce Takılan Böbreği Vücut Kabul Etmedi

Haftanın 3 günü 4 saat diyaliz makinesine giren Meryem Biçer, 2009 yılının temmuz ayında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden gelen ‘sana uygun böbrek bulundu’ haberiyle umutlandı ve sevinçle Kahramanmaraş’a gitti.

3 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla böbrek nakli olan Meryem Biçer, diyalize veda etti. Fakat nakilden bir süre sonra Meryem tekrar rahatsızlandı ve gittiği hastanede yapılan tahliller sonunda vücudun böbreği kabul etmediği, böbreğin fonksiyonlarını yerine getiremediği teşhisi konularak böbreğin alınmasına karar verildi.

Meryem Biçer, böbrek nakli ameliyatından 14 gün sonra tekrar ameliyata alındı ve bu ameliyatta vücudun kabul etmediği böbrek geri alındı.

“Umudumu Hiç Kaybetmedim”

Annesi Fatma Biçer, böbreğinin tek olmasından dolayı kızına böbreğini veremezken, baba Abdulkadir Biçer’in böbreğini vermesine ise doktorlar karşı çıktı. Meryem Biçer, doktorların böbrek yetmezliği sorununun ailede olan genetik bir hastalık olduğu kanısına vararak babasından böbrek alınmasına izin vermediklerini belirtirken, tüm bu olumsuzluklara rağmen hiçbir zaman umudunu kaybetmediğini söyledi.

Biçer; “Böbrek çalışmadığı için ameliyatla tekrar alındı. İlk başta çok üzüldüm ama hiçbir zaman umutsuzluğa düşmedim, umudumu kaybetmedim. Nedenini bilmiyorum ama tekrar bana uygun bir böbreğin çıkacağını hissediyordum” dedi.

İkinci Nakil 19 Ağustos 2010’da Yapıldı

Böbreğin alınmasından sonra Elbistan Devlet Hastanesi Diyaliz Servisi’nde tekrar diyalize girmeye başlayan ve umudunu hiçbir zaman kaybetmeyen Meryem Biçer’e 13 ay sonra yine Kahramanmaraş’tan uygun böbrek bulundu telefonu geldi.

Hemen Kahramanmaraş’a giden Meryem Biçer, 19 Ağustos 2010 tarihinde Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ameliyata alındı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Taner Kale, Doç. Dr. Fatih Yüzbaşı, Doç. Dr. Hafize Öksüz ve Dr. Serdar Yılmaz tarafından gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla böbrek nakli oldu.

“Hayatın Tadını Çıkarıyorum”

Hiçbir zaman umudunu yitirmeden organ nakli olacağı günün hayaliyle yaşayan Meryem Biçer şimdi çok mutlu. Ameliyattan sonra 22 gün hastanede yattığını belirten Biçer; “6 yıl diyalize girdim ve her zaman bir umutla organ nakli olacağım hayaliyle yaşadım. Hayalim 6 yıl sonunda gerçek oldu ve şimdi sağlığım çok iyi. Hayat şimdi daha güzel, her şey çok güzel. Gezip hayatın tadını çıkarıyorum. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar, Elbistan Devlet Hastanesi Diyaliz Servisi Sorumlusu Doktorum Sayın Hüseyin Kıral ve personeline ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

“İlk Fırsatta Organlarımı Bağışlayacağım”

Organ ve Doku Bağışı Haftası içerisinde bulunduğumuzu hatırlatan Meryem Biçer, herkesi organ bağışına davet ediyor. Biçer; “İnsan başına gelmeden bilmezmiş canının kıymetini, hayatın anlamını. Şimdi çok daha iyi anlıyorum organ nakli beklemenin ne demek olduğunu. Onun için ilk fırsatta tüm organlarımı bağışlayacağım. Ölüp gittiğimde organlarım toprak olacağına başka bir vücutta can bulup o insanı hayata bağlasın. Bence herkes böyle düşünmeli ve öldüğünde organlarının başka birilerine hayat vermesi için organ bağışını şimdiden yapmalı” dedi.

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com