Bayramın birinci günü Elbistan Öğretmenevi’nde saat 12:00’de başlayan kutlama programına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Garnizon Komutanı Mesut Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Özden Doğan, Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük, Emniyet Müdürü Mehmet Adalı, Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilcisi Av. Mevlüt Kurt, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, dernek başkanları, kurum ve kuruluş amirleri ve vatandaşlar katıldılar.
Bayramlaşmada bir konuşma yapan Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, bayramın önemine değinerek, “Yeni bir Kurban Bayramı’nı idrak ediyoruz. Dini bayramlar sevginin, saygının, yardımlaşmanın, dayanışmanın ön plana çıktığı günlerdir. Bizde bu çerçevede bu bayram günlerinde olsun yaşlıları, çocukları, hastaları ve kısacası ilgi ve alakaya muhtaç olan herkesi ziyaret eder, bu çerçevede bayramı kutlarsak bayramı ruhuna uygun olarak geçirmiş oluruz.” dedi.
Öğretmenevi’nde başlayan kutlama törenlerinde vatandaşlar ve kurum amirleri ile bayramlaşan protokol mensupları daha sonra Polisevi’ne geçti. Burada protokol Emniyet Müdürü Mehmet Adalı ve emniyet personelinin bayramını kutladılar.
Emniyet Müdürlüğü’ndeki kutlamanın ardından İlçe Jandarma Komutanlığı’na geçen protokol mensupları burada Garnizon Komutanı Mesut Çoban ve Jandarma personeliyle bayramlaştıktan sonra Elbistan Huzurevi'ne hareket ettiler.
Huzurevi'nde, Huzurevi Müdürü Recai Gündüz ve çalışanlar tarafından karşılanan heyet, huzurevinde kalan yaşlıların bayramını kutlayarak, birlikte çay içip sohbet ettiler.
Daha sonra Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi’ne giden protokol üyeleri, Cumhuriyet Başsavcısı Özden Doğan ve Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi 2. Müdürü Musa Ocak tarafından karşılandılar. Cezaevi personeli ve hükümlüler ile bayramlaşan protokol mensupları, daha sonra cezaevinden ayrıldılar.
Her bayram olduğu gibi bu bayramda protokol şehit ailelerini ziyaret etti. Kaymakam Metin Maytalman ve protokol üyeleri, Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan şehit ailesini ziyaret ettiler.
Şırnak'ın İdil İlçesi 70 Mekanize Piyade Tugayı 4. Hudut Alayı 2. Hudut Taburu Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken 27 Ocak 2003 tarihinde nöbet değişimi sırasında teröristler tarafından şehit edilen 1981/4 tertip Şehit Piyade Er Muhammed Selim Adbay'ın babası Nadir Adbay'ı evinde ziyaret eden protokol mensupları, Elbistan Müftüsü Ramazan Tolan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim'i dinledikten sonra, aileye tekrar taziye dileklerini sundular.
Daha sonra şehit Piyade Onbaşı Murat Asar, şehit İstihkam Er Ali Tolga Ocak, şehit Piyade Teğmen Harun Kılıç’ın aileleri ziyaret edildi. Son olarak ta protokol Gazi Taki Tapancı ve ailesini ziyaret ederek bayramını kutladılar.