Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

"Afşin ve Eshab-ı Kehf'i Tüm Türkiye'ye Tanıtacağız"

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, belde belediye başkanları ve Afşin Belediyesi birim müdürleri ile birlikte İstanbul, Edirne, Kırşehir ve Bolu'ya giderek çeşitli incelemelerde bulundular.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 02 Aralyk 2010 11:48

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ve belediye birim müdürleri, Kırşehir, İstanbul, Edirne ve Bolu’ya çıkarma yaptı. Bu 4 ilde belediyeleri ziyaret eden Afşin Belediyesi ekibine; Çobanbeyli Belediye Başkanı İsmail Mert ve Tanır Belediye Başkanı Nurettin Sarıkaya’da eşlik etti.

Yapılan gezide Belediye Başkanları ile görüşülerek fikir alışverişinde bulunuldu. Afşin Belediyesi birim müdürleri ise ziyaret edilen belediyelerde ilgili birimlerle görüşerek farklı uygulamalardan bilgi sahibi oldular.

Ziyaretler kapsamında ilk olarak Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ziyaret edildi. Ziyarette konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, ilçelerinde TOKİ ile birlikte kentsel dönüşüm projesi hazırlayacaklarını, bu projeyi hazırlarken Türkiye genelinde örnek bir kentsel dönüşüm projesi hazırlayan ve bunu uygulamaya koyan Kırşehir Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Projesi’nden sıkça söz edildiğini söyledi.

Aydoğan; ‘’Bizler Afşin Belediyesi olarak TOKİ ile Kentsel Dönüşüm projesi hazırlayacağız. Bunun için de Kentsel Dönüşüm Projesi hazırlayan Kırşehir Belediyesi’nin örnek bir çalışma yaptığı hep dillendirildi. Bu açıdan hem sizlerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak, hem de Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda bilgiler almak için sizleri ziyaret ettik’’dedi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’ın ziyaretlerinden oldukça mutlu olduklarını belirterek, Kırşehir Belediyesi’nin çalışmaları ve Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgiler verdi. Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’a Başkan Yaşar Bahçeci tarafından Kırşehir Belediyesi Kültür Yayınları’ndan oluşan bir kitap seti ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Başkan Fazlı Aydoğan ise Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye Eshab-ı Kehf Tablosu takdim etti.

Kırşehir ziyaretinin ardından heyet İstanbul’a geçti. Burada konaklayan heyet ilk olarak Bahçelievler ilçesi Belediye Başkanı Osman Develioğlu makamında ziyaret edildi. İlk olarak Başkan Yardımcısı Mevlid Uyanla görüşen heyet daha sonra Başkan Develioğlu’nun makamına geçti. Burada da Başkan Aydoğan ve beraberindeki heyet Belediye çalışmalarını inceleyerek görüş alışverişinde bulunuldu.

Buradaki ziyaretin ardından ise heyet Zeytinburnu Belediyesini ziyaret etti. Burada heyetle yakından ilgilenen Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Alsaç Belediye projeleri ve çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Başkan Aydoğan yapılan çalışmalarda maliyetler, hazırlanış ve halkın tepkisi konularında görüş aldı. Zeytinburnu Belediyesi ziyaretinin ardından ise Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek makamında ziyaret edildi. Başkan Çelikbilek, Başkan Aydoğan ve beraberindeki heyete güncel bilgiler aktarırken ziyaretten son derece mutlu olduğunu ifade etti. Başkan Aydoğan diğer Başkanlara olduğu gibi Çelikbilek’e de Eshab-ı Kehf tablosu ve broşürleri takdim etti.

Başkan Aydoğan ve Belediye Birim Müdürleri resmi ziyaretlerin ardından İstanbul da Sultan Ahmet, Ayasofya, Eyüp Sultan gibi tarihi camiiler gezildi. Yapılan gezi sırasında Miniatürk (Minyatür Türkiye Parkı)’da ziyaret edilerek Türkiye de ki tarihi yapılar incelendi. Başkan Aydoğan yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği park içerisinde Eshab-ı Kehf Külliyesinin de yer alması için girişimlere başladı. Yetkililerle görüşen Başkan Aydoğan resmi yazışmaları başlattı. Eshab-ı Kehf Külliyesinin burada yer almasıyla tanıtım noktasında çok büyük bir adım atılmış olacak.

Heyet İstanbul ziyaretleri ve gezisinin ardından Edirne ilini ziyaret etti. Başkan Aydoğan ve Ekibi şehir içerisinde Belediye çalışmalarını yerinde gördü. Park ve yolları inceleyen Afşin Belediyesi Birim Müdürleri yeni hizmetler konusunda bilgi sahibi oldular. Edirne’de oldukça ünlü olan Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı Er Meydanı da ziyaret edildi. Başkan Aydoğan saha içerisinde geniş bir incelemede bulunarak daha önce gündeme getirdiği Afşin Karakucak Güreşlerinin Kırkpınar gibi meşhurlaşması konusunda nasıl bir yol izleneceğini Birim Müdürlerine aktardı.  

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan yapılan ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada; “kurumsallaşma açısından gezi ve incelemelerin büyük önemi olduğunu biliyoruz. Yeni uygulamalar, yeni projeler için ekibimle beraber birçok belediyeyi ziyaret ettik ve çalışmaları yerinde gördük. Belediyemizin Birim Müdürleri ilgili birimlerle görüşerek bilgi sahibi oldular. İlçemize en iyi hizmeti nasıl yaparız gayreti içerisindeyiz. Yaptığımız bu ziyaretlerle geniş bilgi sahibi oluyoruz ve birikimlerimizi artırıyoruz. Afşin’imizin yıldız bir ilçe haline gelmesi için bu tür faaliyetleri sürdüreceğiz. Bir diğer amacımız olan Ehab-ı Kehf Külliyesinin tanımı da başarıyla yapıldı. Ziyaret ettiğimiz, yemek yediğimiz, konakladığımız her noktaya gravür tekniği ile yapılan Eshab-ı Kehf tablosu ve broşürleri verdik ve herkesi bilgilendirdik” dedi.

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com