Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

Elbistan'da Bir İlki Daha Özel Yaşam Yaptı

Elbistan'da faaliyet gösteren Özel Yaşam Hastanesi'nde bir ilk daha yaşandı. Genel Cerrahi Uzmanı Endoskopist Op. Dr. Arslan Karaman, hasteneye başvuran 74 yaşındaki N.A. isimli kadın hastadanın kalın bağırsağında kolonda polip (et beni) tespit edildiğini ve endoskopik polipektomi ile müdahale edildiğini, operasyon sonucunda da hastada ilerde oluşabilecek kalın barsak kanseri gibi hastalıkların önüne geçildiğini söyledi.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 04 Aralyk 2010 11:46

 Elbistan’da tıp alanında ilklere imza atan Elbistan Özel Yaşam Hastanesi bir ilki daha gerçekleştirerek hızla ilerlemeye devam ediyor.

Özel Yaşam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Endoskopist Op. Dr. Arslan Karaman, kendilerine 1 ay önce başvuran 74 yaşındaki N. A. isimli kadın hastanın muayenesi sonrasında kalın bağırsağında kolonda polip (et beni) tespit edildiğini, endoskopik polipektomi ile müdahale edilmiş hastanın ilerde oluşabilcek rahatsızlıklarının (kalın bağırsak kanseri gibi) önüne geçilmiş ve hayat standartlarına tekrar kavuşması sağlandığını söyledi.

Bu konu ile ilgili Özel Yaşam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Endoskopist Op. Dr. Arslan Karaman tarafından yapılan açıklamada “Polipler kalın bağırsağın (kolon ve rektumun) yüzeyini örten tabakanın (mukoza) anormal büyümesi sonucu gelişen ve bağırsak kanalı (lümen) içine doğru büyüyen oluşumlardır.

Çoğu polip semptom (belirti) vermez ve endoskopi veya kalın bağırsağın radyolojik incelenmesi sırasında tesadüfen bulunur. Fakat bazı polipler kanama, mukus akıntısı (sümüksü yapışkan akıntı), bağırsak fonksiyonlarında değişiklik ve nadiren de karın ağrısına neden olur. Polipler ya doğrudan ya bir endoskop (bağırsak kanalının içini görmeyi sağlayan cihazlar-kolonoskop) yardımı ile direkt olarak, kalın bağırsağın yüzeyini örten tabakanın(mukozanın) incelenmesi sonucu ya da ilaçlı kalın bağırsak filmi(çift kontrastlı baryumlu kolon filmi) ile tanınabilir. Kalın bağırsak kanseri ile polipler arasında kesin bir ilişki vardır. Bu nedenle de hangi polip kanserleşme eğilimine sahip, hangisi değil tam olarak bilinemeyeceği için bunların hepsinin tamamen alınması tavsiye edilir.

Kolonoskopi ile yapılan birçok muayene sırasında görülen polipler aynı zamanda alınabilmektedir. Daha geniş poliplerde ise tamamen çıkartılmaları için birden fazla tedavi yöntemi gerekebilir. Fakat bazı polipler büyüklükleri, pozisyonları ve sayıları nedeniyle bu tip yöntemlerle çıkarılamaz ve ameliyat gerekli olabilir. Polipin endoskopi (kolonoskopi-sigmoidoskopi) yardımı ile çıkarılmasına polipektomi denir. Polip endoskopi sırasında özel aletler yardımı ile çıkarılabilir. Polipektomi yapılarak poliplerin çıkarılması Kalın Bağırsak Kanserinin gelişimini önlemektedir. Bir polip tamamen çıkartıldıktan sonra aynı yerde nüks pek beklenmez” dedi.

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com